Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.04.2009.

17:49

Arsenal rutinski protiv Midlzbroa

Fudbaleri londonskog Arsenala savladali su ekipu Midlzbroa rezultatom 2:0 u okviru 34. kola engleske Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Strelac oba gola za ‘topdžije’ bio je španski internacionalac Sesk Fabregas. kapiten Arsenala je bio precizan u 26. i 67. minutu meča. Ekipa Arsena Vengera je prvi put pripretila posle samo osam minuta igre kada je Fabrgas pronašao Teo Volkota, ali je njegov udarac uspeo da izblokira Robert Hut.

Odmah potom Volkot se opet našao u prilici, samo je ovoga puta asistent bio Andrej Aršavin, međutim sada je golman Bred Džouns na vreme istrčao, i ispucao loptu, pre nego što je fudbaler Arsenala stigao da uputi udarac.

Arsenal je došao u vođstvo u 26. minutu meča, prvim preciznim udarcem koji je išao u okvir gola.

Fabregas je poveo napad sa centra terena, da bi potom razmenio pas sa Aršavinom na koji je bio sam na levoj strani. Rus je tada povratnim pasom pronašao Španca u kaznenom prostoru, a on je preciznim udarcem uspeo da savlada Džounsa.

Midlsboro je čekao više od pola sata kako bi stvorio priliku pred golom Arsenala, ali je posle certaršuta Marlona Kinga opasnost otklonio Manuel Almunija, da bi odmah u nastavku akcije na drugoj strani šansu imao Volkot,ali je opet bio neprecizan.

Dva minuta pre odlaska na odmor Almunija je prvi put bio prinuđen da interveniše posle udarca Stjuarta Dauninga, ali je španski golman uspeo da obbrani neugodan udarac.

U nastavku meča Almunija je opet morao da interveniše posle udarca Žeremija Aliadijera, španac je udarac Francuza zaustavio nogama.

Arsenal je mogao da udvostruči svoju prednost u 51. minutu, ali je Džouns sjajno sačuvao svoju mrežu posle udarca Volkota.

U 60. minutu još jedan sjajan pas Dauninga, za Marlona Kinga, koji je pokušao da volej udarcem iz prve savlada Almuniju, ali šut je bio veoma slab, pa je Španac samo pokupio loptu.

Arsenal je u 67. minutu iskoristio to što su se gosti otvorili ne bi li uspeli da izjednače, pa su ‘topdžije’ povele sa 2:0, strelac je opet bio Fabregas. Kapiten Arsenala je iskoristio odličan pas Emanuela Ebuea, pritom sjajno zaobišao golmana Džounsa koji je izašao na 17 metara od svog gola, i rutinski poslao loptu u nebranjeni gol.

Arsenal je do kraja utakmice imao još šansi da uveća svoju prednost, prvo u 70. minuta preko Samira Nasrija, a potom i pet minuta kasnije preko Bentnera, ali je Džouns u obe situacije bio na visini zadatka.

'Topdžije' su ovim trijumfom ostale na četvrtoj poziciji sa malo šansi da do kraja sezone promene svoju poziciju na tabeli, dok je Midlzbro ostao u opasnoj zoni na 18. mestu sa tri boda iza ekipe Hala. Do kraja šampionata ostala su još 4 kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu