Nova vest
Fudbal

Subota, 04.04.2009.

19:07

Dva gola Klea za pobedu Zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su kod kuće Čukarički, sa 2:1 (1:0) u meču 23. kola Jelen superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Oba gola za 'crveno-bele' postigao je Brazilac Kleo, u 36. i 67. minutu, a strelac jedinog gola za goste bio je Bojović u 50. minutu iz penala. Crvena zvezda ostaje na drugom mestu, sa 42 boda, dok je Čukarički na pretposlednjoj poziciji, sa 22.

Već u 1. minutu Crvena zvezda je dobila odličnu šansu da povede, kada je dosuđen penal. Golman gostiju Lukač oborio je Abubakara, ali je Milijaš sa 11 metara promašio gol.

"Crveno-beli" su dominirali tokom prvih 45 minuta. Par minuta posle promašaja Milijaša, Kleo je imao šansu sa oko 10 metara, ali nije uspeo da pogodi cilj. Priliku je imao i Parker, kada je glavom poslao loptu preko gola, u sličnoj situaciji bio je i Kleo, a u 27. minutu Milijaš je iz slobodnog udarca sa oko 25 metara pogodio prečku.

Deset minuta kasnije Zvezda je povela. Silva i Parker prošli su po levoj strani, u šesnaestercu Čukaričkog loptu je dobio Abubakara i odlično uposlio Klea, koji završava akciju pogotkom.

Na drugoj strani, jedinu priliku u prvom poluvremenu gosti su imali minut ranije, kada je Kaličanin šutirao preko gola sa 12 metara.

Uprkos inicijativi Zvezde gosti su početkom drugog poluvremena uspeli da izjednače. Tutorić je na oko 10 metara od Stamenkovićevog gola oborio Bojovića, a centarfor Čukaričkog pogađa sa bele tačke za izjednačenje na 1:1.

Ipak, 'brđani' nisu izdržali novi nalet Crvene zvezde. Posle nekoiko propuštenih prilika pred golom Čukaričkog, Zvezda se u 67. minutu vratila u vođstvo. Džef Silva je centrirao do Šišića na drugoj stativi, koji je prebacuje do Klea, a Brazilac glavom šalje loptu u mrežu za konačnih 2:1. Nekoliko minuta kasnije Kleo je uzvratio uslugu Šišiću, ali Slovenac nije uspeo da pronađe put do mreže, poslavši loptu pored gola.

Zvezda je nastavila sa napadima, prilike su imali Milijaš i Kleo, ali je ostalo 2:1. Na drugoj strani, posle jednog od retkih napada gostiju, Zavišić je u 71. minutu šutirao preko gola sa oko 10 metara.

"Utakmicu smo mogli da rešimo već u prvom poluvremenu. Stvorili smo toliko šansi da je trebalo da pobedimo na tri utakmice, ali možda su igrači sagoreli u prevelikoj želji da dokažu kvalitet posle loših rezultata u poslednje vreme. Najbitnije je da smo, ipak, osvojili tri boda i da smo sada mentalno spremniji za predstojeći derbi sa Partizanom", izjavio je posle meča trener Crvene zvezde Čedomir Janevski.

"Priželjkivao sam bod, ali smo i pre utakmice bili svesni da mi ne možemo da spas od ispadanja iz prve lige tražimo u duelu sa Zvezdom. Na kraju smo i mogli do boda, pošto smo imali tu šansu, a u fudbalu ne pobedjuje uvek bolji Jesmo izgubili četiri utakmice u nizu, ali osim na današnjoj nismo bili nadigrani. Optimista sam i uopšte ne sumnjam da ćemo sačuvati prvoligaški status", rekao je trener Čukaričkog Dejan Đurđević.

Crvena zvezda - Čukarički 2:1 (1:0)
(Kleo 36, 67 – Bojović 50p); Gledalaca: 3500

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Tomović, Tutorić, Džef Silva (Pejčinović 75), Isah, Milijaš, Lazetić (Šišić 36), Parker (Tričkovski 65), Abubakar i Kleo.

Čukarički: Lukač, Okuka, Marović (Sepua 59), Višnjić, Trninić, Nađ, Kaličanin, Stančeski, Savić, Bosančić, Bojović (Zavišić 59).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu