Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.04.2009.

17:04

Zvezda dobila par dana "daha"

FK Crvena zvezda uz "A" selekciju Srbje već danima je udarna tema beogradskih medija.

Izvor: B92, Blic

Autor:B92, Blic

Default images

Za razliku od odličnih partija izabranika Radomira Antića, nekadašnji ponos srpskog fudbala nalazi se u najtežim danima u svojoj storiji. 31. mart označavao je i krajnji rok za izdavanje licenci klubovima za takmičenje u narednoj sezoni. Kako prenosi "Blic" na „Marakani“ su privremeno odahnuli, revizori koji ispituju poslovanje kluba dobili su još nekoliko dana za ovaj posao pre nego što nalaze dostave komisiji za licenciranje FSS.

,Crveno-beli, ne kriju zadovoljstvo što im je fudbalski savez izašao u susret kako bi mogli da pribave garancije za takmičenje u narednoj sezoni.

Rok za kompletiranje dokumentacije za licencu zvanično je istekao u utorak, ali je Zvezda dobila produžetak najverovatnije do kraja iduće nedelje, kako rad kluba ne bi bio ugrožen.

Tek kad revizori napuste „Marakanu“ biće poznato da li je dug zaista 16,2 miliona evra koliko je u novembru nasledio predsednik Den Tana, ili još veći zbog kredita i pozajmica dobijenih u međuvremenu.

Zanimljivo je da je najveći minus zabeležen u razdoblju od 2005. godine kada je na čelu kluba bio Dragan Stojković do 2007. kada ga je nasledio Toplica Spasojević. U septembru 2005. Zvezda je dugovala 7,7 miliona evra, a dve godine kasnije, prema rečima Stojkovićevog naslednika, 13,7 miliona evra.

U međuvremenu, klub je za dve sezone, prema podacima sa sajta koji objavljuje transfere, na kupoprodaji igrača zaradio čak 23,925 miliona evra!

Menadžer za licenciranje FSS Nenad Santrač, držeći se propisa UEFA, ne želi da komentariše informaciju o produženju roka za reviziju.

"Ima mnogo proizvoljnih nagađanja, a postupak izdavanja licence je sasvim precizan. Kad stigne sav materijal, naša komisija ocenjuje da li klub može da se takmiči i prosleđuje svoju odluku UEFA".

Tačku na postupak, ipak, stavlja evropska kuća fudbala koja 31. maja potvrđuje odluku nacionalnog saveza.

Odmah po završetku revizije, najavljuju u Zvezdi, javnosti će biti saopšten tačan iznos i vrsta klupskih dugovanja. Podaci će putem sajta Crvene zvezde biti dostupni i njenim navijačima koji su to zahtevali na saboru, a koji se pripremaju da Upravnom odboru iznesu predlog da ličnim prilozima pomognu klubu. Očekuje se da će presek stanja generalni sekretar Saša Kozić izneti i na konferenciji za medije.

Tom prilikom biće poznat i ishod Zvezdinog obraćanja za pomoć državi, jer je očigledno da klub ne može sam da prevaziđe krizu.

I dok traju nagađanja, čelnici kluba, istina delimično, vraćaju se u Beograd. Ilija Ivić je doputovao iz Atine, dok se povratak predsednika Den Tane najavljuje do kraja nedelje.

Dvojica potpredsednika do daljeg ostaju u inostranstvu - Vladimir Jugović u Beču, a Marko Mišković u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve