Nova vest
Fudbal

Subota, 21.02.2009.

21:16

Ronaldo doneo pobedu Junajtedu

Fudbaleri Mančester Junajteda savladali su Blekburn sa 2:1 u utakmici 26. kola Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Domaći tim poveo je golom Vejna Runija u 23. minutu loše reakcije odbrane Blekburna, a izjednačio je Roke Santa Kruz deve minuta kansije. Pobedu Mančester Junajtedu doneo je Kristijano Ronaldo iz slobodnog udarca u 60. minutu. Junajted sada ima osam poena prednosti u odnosu na drugoplasirani Liverpul koji u nedelju dočekuje Mančester Siti.

Menadžer Junajteda Aleks Ferguson ostavio je na klupi za rezerve Edvina van der Sara i Nemanju Vidića. ’Crveni đavoli’ poveli su u 23. minutu kada je Nani ubacio sa desne strane loptu u kazneni prostor ka Vejnu Runiju. Nelsen je pokušao da preseče loptu, ali ju je samo potkačio i odbio napred, a Vejn Runi je natrčao i savladao Pola Robinsona.

Prvi gol posle 14. utakmica i 105 dana Junajted je primiou 32. minutu utakmice. Roke Santa Kruz je prvo pretrčao Rija Ferdinanda po desnoj strani, a potom zaobišao i istrčalog Kuščaka posle čega je poslao loptu u praznu mrežu.

Igrao se 60. minut kada je Junajtedu dosuđen udarac sa leve strane kaznenog prostora. Iako je ugao bio prilično ’nezgodan’, Kristijano Ronaldo, koji je par minutaranije dobio žuti karton zbog simuliranja, odlično je izveo udarac i pogodio desni gornji ugao gola Pola Robinsona.

Minut kasnije, Džoni Evans je napustio igru zbog povrede, a na teren je izašao Nemanja Vidić.

U 67. minutu desio se najsporniji momenat na utakmici. Pedersen se probijao po levoj strani i utrčao u kazneni prostor, kada ga je desni bek Junajteda, Rafael povukao unazad za dres. Mladi Brazilac je takođe bio i poslednji igrač odbrane, ali je sudija Hauard Veb samo signalizirao da se igra nastavi.

Do kraja utakmice najbolju priliku propustio je Berbatov tako da je ostalo 2:1 za Mančester Junajted.

Ostali rezultati mečeva odigranih u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu