Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.04.2008.

18:58

Partizan pobedio Zvezdu za finale

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Partizana plasirali su se u finale Lav Kupa Srbije pobedom nad „večitim“ rivalom Crvenom zvezdom rezultatom 3:2 (2:0). Na stadionu Crvene zvezde utakmici je prisustvovalo oko 18.000 gledalaca. Partizan je bio bolji tim tokom prvih 45 minuta kada je posle dva kontranapada preko Dijare postigao dva lepa gola, dok je u nastavku meča Zvezda bila mnogo aktivnija. Meč i pitanje pobednika rešio je Stevan Jovetič na asistenciju Dijare. Finale Lav Kupa igra se 7. maja, a sastaju se Partizan i Zemun.

Crvena zvezda: Ranđelović - Anđelković, Tomović, Gaj, Ninkov - Milijaš, Kastiljo, Milovanović, Tričkovski (79 Blažić) - Burzanović (Misdongard), Jestrović
Partizan: Mladen Božović - Obradović, Marko Jovanović, Đorđević - Ednilson, Srđa Knežević, Maletić, Đ. Lazić, Moreira - Dijara (90 Čadikovski), Jovetić

Fudbaleri Partizana vodili su protiv Crvene zvezde na "Marakani" 2:0, posle prvih 45 minuta. Oba gola za ekipu Slaviše Jokanovića postigao je Senegalac Lamin Dijara, prvi u 13. a drugi u 22. minutu utakmice. Partizan je tokom prvih 45 minuta dominirao, a oba gola postigao je posle velikih grešaka odbrane Crvene zvezde i snalažljivosti Dijare. Posebno je bio lep prvi gol Dijare koji je usledio posle dobre asistencije Stevana Jovetića sa polovine terena, a Dijara je loptu iz trka zakucao preko Ranđelovića. Drugi gol Dijara je postigao posle "proklizavanja" Tomovića na levoj strani, prodora, duela sa Gajom i šuta sa 16 metara po zemlji u dalji ugao Ranđelovića, koji je bio loše postavljen. Dve velike šanse za Partizan u prvom poluvremenu propustili su Moreira posle dodavanja Maletića - sa gol linije loptu je izbacio Tomović - i Dijara.

U dva minuta drugog poluvremena Crvena zvezda je uspela da napravi ono što nije od početka utakmice. Prvo su „crveno-beli“ u 53. minutu uputili prvi udarac u okvir gola – Milijaš je vrlo lepo plasirao iskosa sa leve strane - Božović paradom odbranio, a u sledećem napadu posle centaršuta Milijaša s desne strane 40-ak metara od gola, Burzanović je neometen primio loptu na šest metara i plasirao je pored zbunjenih igrača Partizana u nebranjenu mrežu.

U 67. minutu posle velikog pritiska, centaršuta Tričkovskog i prečke Milijaša i nekoliko neuspešnih pokušaja Nenad Jestrović izjednačio je rezultat golom sa 4 metra. Zvezda je mnogo ambicioznije ušla u drugo poluvreme i mogla je i da povede da sudija Spasić nije u 70. minutu poništio gol Milijaša zbog navodnog ofsajda. Milovanović je šutirao sa ivice šesnaesterca, igrač Partizana u bloku odbio loptu koja je na kraju došla do Milijaša koji nijednog trenutka nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Iz „dvojke u x“, pa onda iz „iksa u dvojku“ opet. U 79. minutu Obradović je centritrao sa leve strane, Dijara iz duela uspeo odlično da spusti loptu Jovetiću koji je ostao potpuno sam na šest metara od gola Ranđelovića. Kapiten Partizana, koji je bio jedan od najslabijih igrača "crno-belih" na ovoj utakmici, rutinski je postigao gol za 2:3 i za plasman u finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

504 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu