Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.03.2008.

15:53

LK: Prošli Zvezda, Partizan i OFK

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde, Partizana, Zemuna i OFK Beograda plasirali su se u polufinale Lav Kupa Srbije. Crvena zvezda je savladala Čukarički na Banovom Brdu posle boljeg izvođenja jedanaesteraca (3:0), u regularnom toku bilo je 1:1 a oba gola su postignuta u nadoknadi vremena. OFK Beograd je, takođe sa penala, savladao prvoplasirani tim Prve Telekom lige Srbije, pošto je u regularnom toku bilo 1:1, a Partizan je dalje prošao ubedljivom pobedom od 5:1 protiv Sinđelića.

Drugoligaš Zemun savladao je na svom terenu Banat golom Mijanovića u 60. minutu.

Crvena zvezda je uspela da se plasira u polufinale Lav Kupa Srbije tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca od Čukaričkog, pošto je utakmica završena nerešeno, 1:1. 'Crveno-beli' su poveli golom Milijaša u 93. minutu, a Čukarički je izjednačio preko Ćuluma dva minuta kasnije.

Golman Crvene zvezde Ivan Ranđelović najzaslužniji je što će njegov tim imati priliku da brani trofej, pošto je odbranio čak tri penala igračima Čukaričkog. Sigurni izvođači za 'crveno-bele' bili su Blažić i Ninkov, bivši igrači kluba sa Banovog brda i Dejan Milovanović.

OFK Beograd je takođe posle boljeg izvođenja penala obezbedio plasman u polufinale Kupa. 'Romantičari' su u regularnom toku remizirali sa Javorom 1:1 (Kaluđerović 21 - Cvetković 43). Golman OFK Beograda Radiša Ilić odbranio je dva penala igračima Javora, tako da se beogradski klub plasirao u polufinale.

Drugoligaš Zemun savladao je u Gornjoj Varoši prvoligaša Banat sa 1:0, a strelac je bio Mijanović u 60. minutu.

U poslednjem meču, Partizan je lako izašao na kraj sa Sinđelićem. Trener Slaviša Jokanović izveo je protiv niškog Sinđelića kombinovan sastav. U timu nije bilo Moreire, Vještice i Jovetića, a izuzetno uspešan debi imao je Makedonac Čadikovski koji je postigao dva gola. Debi je imao i Mladen Božović, koji je na golu menjao svog prezimenjaka Darka.

Prva dva gola za "crno-bele" pred oko 3 ipo hiljade gledalaca postigao je Čadikovski (23. i 38. minut), smanjio je Lazarević u početkom drugog dela, a ubedljivu pobedu i plasman u polufinale overili su Brazilac Žuka, Lazić i Lazetić. Potez utakmice napravio je Đorđe Lazić koji je u 65. minutu prelepim polu-volejom povisio na 4:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve