Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.03.2007.

21:24

Pobeda Verdera, Bajer u nadoknadi

Izvor: Novaković Novaković

Autor:Novaković Novaković

Default images

Fudbaleri Verdera ostali su u trci za titulu šampiona Bundeslige pobedom nad ekipom Majnca rezultatom 2:0. Golovima Jurice Vranješa i Dijega u poslednjih pola sata utakmice "zeleno-beli" su se primakli vodećem Šalkeu na tri boda. U drugom meču nedeljnog programa 26. kola Bundeslige Bajer Leverkuzen je pobedio Borusiju iz Menhengladbaha rezultatom 1:0, golom Andreja Voronjina u nadoknadi vremena.

Na Vezeru igrali su najbolji tim jeseni i najbolji tim proleća, koji je u prethodnih osam mečeva doživeo samo jedan poraz.

Odluka je pala posle sat vremena igre – Klemens Fric je ponovo bio odličan, loptu je dobio Jurica Vranješ (koji je mesto u timu dobio zbog povrede Krisitjana Šulca na zagrevanju) i poslao je jako i precizno po zemlji.

U trećem minutu nadoknade Dijego je golom krunisao sjajnu partiju, započetu stativom već u 90. sekundi i obeleženu sa šest udaraca na gol. Verder je tri boda od čela, a Majnc tri boda od zone ispadanja.

Gladbah je u Leverkuzen došao posle 22 meča bez pobede nad Bajerom, a domaćin je dobru prolećnu formu želeo da pretvori u plasman na mesto koje vodi u Kup UEFA.

Bajer je kontrolisao ceo meč, sve do nervozune završnice u kojoj su njegovi igrači dobili čak četiri žuta kartona.

Odluka je pala u trećem minutu nadoknade, kada je Liverpulovo letnje pojačanje Andrej Voronjin produžio seriju golova i popeo svoj tim na peto mesto, prvi put u sezoni. Borusija je trenutno pet bodova ispod crte i na poslednjem mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve