Nova vest
Fudbal

Petak, 19.12.2003.

20:33

Izabrani najbolji sportisti Mađarske za 2003.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Četvorostruka šampionka sveta u kajaku i kanuu Katalin Kovač i vicešampion sveta u bacanju kladiva Adrijan Anuš izabrani su za najbolje sportiste Mađarske u 2003. godini.

Po oceni sportskih novinara najuspešniji tim bila je vaterpolo reprezentacija, najbolji trener Katalin Rožnjoi, a najtrofejniji selektor Deneš Kemenj. Vaterpolisti su, pod vođstvom Kemenja, postali svetski prvaci, a najzaslužnija za uspehe veslačica je svakako Katalin Rožnjoi.

Izbor najboljih sportista Mađarske je održan 46. put, a priznanja najuspešnijima su uručena na prigodnoj svečanosti u Kongresnom centru u Budimpešti.

U muškoj konkurenciji na vrhu rang liste su i plivač Laslo Čeh, atletičar Robert Fazekaš, vozač Formule 1 Žolt Baumgartner, fudbaler nemačkog VfB Štutgarta Imre Sabič i rvač Mihaj Deak Bardoš, a kod žena petobojka Žužana Vereš, plivačica Eva Ristov, teniserka Petra Mandula, kajakašica Silvija Sabo i dizačica tegova Ester Krucler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu