Nova vest
Fudbal

Subota, 31.10.2009.

20:36

PL: Blekburn pao na 'Old Trafordu'

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Blekburn 2:0 (0:0) u poslednjem subotnjem meču 11. kola Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

'Crveni đavoli' mučili su se sa gostima sve do 55. minuta kada je spektakularan gol postigao Buragin Dimitar Berbatov. U nastavku meča domaći tim igrao je rasterećenije pa je lakše dolazio do gol šansi, a jednu od mnogih iskoristio je samo Vejn Runi u 86. minutu posle centaršuta Brazilca Andersona. Mančester junajted je drugi na tabeli sa 25 bodova, a ima dva boda manje od lidera Čelsija.

Tim Aleksa Fergusona je bio mnogo bolji od Blekburna od početka meča, kontrolisao igru i stvarao šanse, ali su igrači iz Mančestera bili nedovoljno precizni. Tek u desetom minutu nastavka Pol Robinson je savladan.

Evra je šutirao na gol sa dvadesetak metara, ali loše, pa je lopta stigla samo do Dimitra Berbatova koji je bio na deset metara od gola. Bugarski reprezentativac je iz prve podigao loptu i iz okreta volej udarcem na sjajan način doneo prednost 'Crvenim đavolima'.

U 63. minutu svoj debi u Premijer ligi zabeležio je Gabriel Obertan koji je ušao umesto Nanija. Samo tri minute kasnije Francuz je imao odlično šansu da već u prvom meču postigne gol, ali je posle brzog prodora i driblinga u kaznenom prostoru slabo šutirao. U 81. minutu Obertan je imao još bolju priliku kada je dobio loptu na pet metara od gola, ali je ponovo loše šutirao promašivši ceo gol.

Četiri minute pre kraja Vejn Runi koji je sjajno reagovao na centaršut Andersona sa leve strane i levom nogom savladao Pola Robinsona.

Osam ranije odigranih utakmica obeležili su poraz Liverpula, ubedljivi trijumfi Arsenala i Čelsija, te čak osam crvenih kartona. U poslednjem meču kola u nedelju se sastaju Birmingem Siti i Mančester Siti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu