Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.03.2012.

22:13

B92: Junajted – Bilbao (21.05h)

Mančester junajted u četvrtak od 21.05h dočekuje Atletik Bilbao na "Old Trafordu", a meč ćete moći da gledate u direktnom prenosu na televiziji B92.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Junajted je u šesnaestini finala imao malih problema protiv Ajaksa, jer je posle 2:0 u Amsterdamu poražen sa 2:1 na "Teatru snova".

Bilbao je takođe tesno proša, posle poraza od Lokomotive u Moskvi 2:1, bilo je 1:0 na "San Mamesu", pa su Baskijci prošli zahvaljujući golu u gostima.

Menadžer Junajteda Aleks Ferguson priznao je da su česte promene u jesenjem delu sezone skupo koštale njegov tim. Škot, kome u trofejnoj sobi nedostaje samo pehar Lige Evrope, kaže da se tako nešto neće ponoviti u duelu sa Atletikom.

"Crveni đavoli" su proteklog vikenda odigrali jednu od najboljih utakmica u sezoni i savladali Totenhem u Londonu sa 3:0.

"Biće to težak meč. Koliko smo videli, Bilbao je igrao impresivno ove sezone. Mislim da igraju veoma dobro u Španiji i biće to nezgodna utakmica za nas. Moramo da budemo budni i skoncentrisani sve vreme. Naša forma u Evropi je ove sezone bila razočaravajuća, ali sada imamo šansu da to ispravimo i moramo da je iskoristimo", rekao je Ferguson.

Na golu Junajteda stajaće jedan Španac, David de Hea koji i pored brojnih kritika na njegov račun i dalje ima poverenje Škota, koje opravdana nekim sjajnim intervencijama.

"Stil igre u dve lige se ne razlikuje toliko koliko na prvi pogled izgleda. Engleski fudbal se malo više oslanja na fizičku snagu, malo je agresivniji i sudije više puštaju da se igra nego u Španiji. U ekipi Bilbaa imam mnogo prijatelja. Oni su kvalitetan tim i znamo da nam neće biti lako. Četvrti su u španskom šampionatu i sigurno nas očekuje težak test", rekao je De Hea, bivši golman Atletiko Madrida

Altetik je u odličnoj formi u poslednje vreme i verovatno će i naredne sezone igrati u Evropi. Prethodnog vikenda su u velikom baskijskom derbiju savladali Real Sosijedad sa 2:0.

Bilbao će prvi put igrati na "Old Trafordu" iako su se sastali sa Mančester Junajtedom pre 55 godina u Evrokupu. Posle pobede 5:3 u Bilbau, izgubili su 3:0 u Mančesteru, ali na Sitijevom stadionu jer su bombe tokom II svetskog rata oštetile "Teatar snova".

U prvom meču koji će B92 prenositi u četvrtak, Junajtedov gradski rival i lider Premijer ligi Mančester Siti gostuje u Lisabonu ekipi Sportinga.

Liga Evrope, osmina finala (21.05h):
Mančester junajted – Atletik Bilbao
Standard Lijež – Hanover
Valensija – PSV Ajndhoven
AZ Alkmar - Udineze

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu