Đorđević: Momci nisu dobili jednaku šansu

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević smatra da je Slovenija zasluženo osvojila EP, ali je kritikovao sudije.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Nedelja, 17.09.2017.

23:49

Đorđević: Momci nisu dobili jednaku šansu
Foto: fiba.com

Đorđević smatra da arbitri nisu imali ujednačen kriterijum suđenja u finalu, a posebno ke naglasio da to ne bi trebalo da se dešava svetskom i olimpijskom vicešampionu.

"Upravo to sam rekao momcima, niste dobili šansu da se na jednak način borite za medalju", naglasio je Đorđević.

Selektor je posebno izdvojio nekoliko situacija kada se "lomio" rezultat, poput faula koji nije sviran nad Lučićem, a gde je dobio tehničku zbog "flopinga".

"Napravili smo posle polufinala video u kom smo izvukli 18, 18 spornih situacija. Posle Rusije (grupna faza) sa sedam situacija za nameran faul pošto su nam veče pre toga stalno pričali za to. Bilo je situacija. Ako se svira Bobanu, zašto ne i Vidmaru", rekao je Đorđević.

"Naravno, Slovenija je zasluženo osvojila titulu, svaka im čast, na čelu sa Igorom Kokoškovom", dodao je selektor.

Srbija je osvojila novo srebro iako je u Istanbulu nastupila bez čak sedmorice igrača koji su igrali finale Olimpijskih igara prošle godine.

"Momci su bili fantastični, unesli su toliko želje i rada su u sve ovo. Nije bilo lako, mnogo nam stvari nije išlo na ruku. Ali izabrali smo ovaj put, da se ne skrivamo, da idemo uzdignuta čela i hrabro. Na kraju krajeva, takmičari smo. Jović je hteo, herojski je primio blokadu i dok ga je to držalo mogao je, čim je počeo da hramlje više nije bilo moguće da igra. I zbog toga mi je krivo, posle toliko nekih stvari, da čak ni to finale ne odigramo kompletni. Lazić bi bio idealan za ovakvu utakmicu", rekao je Đorđević.

Vladimir Lučić i Bogdan Bogdanović su bili u suzama posle utakmice.

"Nisu samo igrači plakali. Ovo je fenomenalna grupa momaka i to samo pokazuje koliko im je stalo, koliko su želeli i izgarali za zlato. Nažalost, bili smo korak do zlata, ali... Kako je rekao i Bogdan, osvojićemo mi ovo! Između svih nas, vas koji ste nas pratili, ljudi koji su došli da nas podrže, postoji nešto i to će biti vetar u leđa koji će nas pogurati dalje. Svima nam je sada teško, ali mi smo do finala stigli bez dva igrača, bez našeg glavnog plejmejkera. Ja sam izuzetno ponosan, naravno da žalim ali mi je puno srce jer sam video nešto što se retko viđa", zaključio je selektor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

180 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: