Nova vest
Fudbal

Utorak, 01.07.2014.

13:03

Ko je nameštao na Mundijalu?

Etički komitet Fudbalskog saveza Kameruna počeo je istragu tvrdnji da su sedmorica reprezentativaca učestvovali u nameštanju meča sa Hrvatskom.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Optužbe je u nemačkom dnevniku Špigl izneo Vilson Raž Perumal, Singapurac koji je osuđen zbog nameštanja mečeva. On je u razgovoru za Špigl tačno predvideo rezultat meča i da će jedan od igrača Kameruna biti isključen.

“Nedavne optužbe u vezi sa prevarom naše reprezentacije na mečevima Mundijala, naročito onom sa Hrvatskom, kao i o postojanju ’sedam trulih jabuka u našem timu’, ne odražavaju vrednosti i principe za koje se zalažemo i nisu u skladu sa pravilnikom FIFA i etikom naše nacije. Potpuno smo posvećeni da ovo pitanje istražimo što pre“, navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Kameruna.

Ta istraga biće deo šire istrage koju je naredio predsednik Kameruna Pol Bija, a FIFA za sada nije želela da se oglašava kako ne bi ugrozila istragu. Ipak, iz Svetske fudbalske federacije su dodali:

“Generalno govoreći, integritet fudbala je prioritet za FIFA i takve optužbe shvatamo veoma ozbiljno“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu