Nova vest
Borilački sportovi

Ponedeljak, 18.06.2012.

12:35

“Državljanstvo sportistima iz RS”

Srpski bokser Nenad Borovčanin pokrenuo je inicijativu da sportisti iz Republike Srpske ubrzanim postupkom dobiju državljanstvo Srbije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

„Davanjem dvojnog državljanstva Srbije vrhunskim sportistima Republike Srpske, reprezentacije u svim sportistima bi bile značajno pojačane, a mnogi bi iskusili taj osećaj kako se nastupa za zemlju koju voliš“, rekao je Borovčanin za B92.

Borovčanin je dodao da bi se na taj način, saradnkom Saveza Srbije i Republike Srpske, ojačale veze srpskog naroda.

Zna se da Srbi u Republici Srpskoj vole Srbiju i navijaju za reprezentacije u raznim sportovima, lavovski bi se borili i za nacionalni tim Srbije. Znam da bi dali sve da mogu da nastupe za Srbiju u Londonu, na Olimpijskim igrama, ali pošto je to nemoguće sada, to treba omogućiti budućim generacijama“, rekao je Borovčanin.

Borovčaninovu inicijativu su, inače, za Kurir podržali i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve
MMA

Srpski MMA borac u nikad boljoj formi

MMA borba koju je čitav Balkan nestrpljivo iščekivao na FNC 17 turniru u Beogradskoj areni, pred više od 14.000 navijača, definitivno je opravdala sav hajp koji se digao i koji je vladao danima pre početka spektakla.

FNC

14:00

11 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu