Nova vest
Borilački sportovi 0

5.6.2024.

14:00

Srpski MMA borac u nikad boljoj formi

MMA borba koju je čitav Balkan nestrpljivo iščekivao na FNC 17 turniru u Beogradskoj areni, pred više od 14.000 navijača, definitivno je opravdala sav hajp koji se digao i koji je vladao danima pre početka spektakla.

Izvor: FNC

FNC

"Zver iz Niša" je na nedavno održanom FNC spektaklu u Beogradskoj areni "prebila" Engleza Breda Vilera


U glavnim borbama večeri Srbin Darko Stošić je tehničkim nokautom u prvoj rundi zaustavio Slovenca Mirana Fabjana, Vaso Bakočević je uspeo da pobedi Alesandra Ribeiru.

Kroata je savladao Dušana Džakića, a nekako iz drugog plana možda i najjače aplauze u Areni pobrao je Jovan Marjanović, Srbin iz Niša koji je ubedljivo savladao Engleza Breda Vilera nokautom u prvoj rundi u velter kategoriji.

"Zver iz Niša", koja je do te večeri bila na skoru 8-2, redom je gazila Ferida Ahmetija, Dejana Rusića, Gorana Nikolića, Đorđa Bukvića, Anta Alilovića, Tomaša Langovskog, Andreua Maraca i Ivicu Truščeka, a sada je “kolekciji” Marjanović pridodao i sjajan trijumf nad Britancem.

FNC

Majka mi je završila u Hitnoj

Srbin otkriva šta mu na surove borbe poručuje porodica...

"Devojka i drugari me podržavaju bezuslovno, dok, recimo, roditelji su kao i svi: 'Sinko, dali smo ti fakultet, a ti radiš to'. Majka ne gleda fajtove, ona je završila jednom u Hitnoj. Snimak pusti tek kad završim i javim joj da sam dobro. Međutim, moja cela generacija se trudi, kao i ljudi koji rade u savezu, da to približimo mladim ljudima i generalno roditeljima i promovišemo sport na najbolji mogući način. Super je što je MMA odnedavno kategorizovani sport".


"Zasad je sve odlično i karijera ide u pravom smeru. Prvi taj poraz maltene i ne računam jer sam bio vrlo mlad, imao sam 16 godina, a ovaj drugi došao je u Nišu, pred mojom publikom, i bio je bolan, tako da je to jedan od razloga zašto sam neki dan u Areni zatražio meč za pojas baš u Nišu", počeo je razgovor 26-godišnji Nišlija.

U moru protivnika koje je savladao ističe se jedno ime – Ivica Trušček. Hrvat poznat pod nadimkom Teror u oktagon je ulazio više od 80 puta.

Tu pobedu sam najteže izvojevao! On je gejtkiper i njega ako ne pobediš verovatno nisi za neke veće stvari.

O ambicijama otkriva da su uvek najviše.

"Plan je da odradim još dva trening-kampa i da napadnemo pojas. Videćemo da li će to biti protiv trenutnog šampiona u mojoj kategoriji ili ću napustiti organizaciju i morati da radim s nekim drugim", zaključio je Marjanović.

FNC

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

5 d

Aktuelno

Moraće da svedoči

Džordž Kurc je pozvan da svedoči o neispravnom ažuriranju koje je u petak izazvalo velike probleme u kompanijama širom sveta.

The Verge

19:30

3 h

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

Beta

13:20

9 h

Novo Sport Video Menu