Nova vest
Auto-moto

Sreda, 05.08.2009.

13:02

Bez novih operacija za Masu

Povređeni vozač Ferarija Felipe Masa napustio je bolnicu u Sao Paulu posle serije testova tokom kojih je ustanovljeno da neće morati ponovo na operaciju.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Masa, koji je tokom kvalifikacija za trku za Veliku nagradu Mađarske pretrpeo ozbiljne povrede glave, podvrgnut je testovima po dolasku u Brazil iz Budimpešte u ponedeljak. Posle otpuštanja iz bolnice 28-godišnji Masa je otišao kući u Sao Paulu.

„Uradili smo nove testove krvi, ponovili smo tomografiju mozga, rezonanciju mozga, a takođe je podvrgnut testovima oka, i zaključili smo da Felipeu sada nije potrebna nova operacija. Naša jedina preporuka za njega je da se odmara kod kuće“, rekao je Masin doktor Dino Altman.

Za sada nije poznato kada će se Masa vratiti na stazu, ali se zna da će ga do povratka zameniti sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher, koji se iz Formule 1 povukao na kraju sezone 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu