Izvor: B92

Er Srbija najavila je danas proširenje svog "kodšer" (codeshare) partnerstva sa akcionarskim partnerom Etihad Ervejzom koje uključuje dva dnevna leta na liniji između Beograda i Kolomba u Šri Lanki, preko Abu Dabija.

Prema sporazumu o zajedničkom letu (kodšer), koji stupa na snagu 30. jula 2014. godine, Er Srbija će staviti svoj JU kod na dva dnevna leta Etihad Ervejza između Abu Dabija i Kolomba.

Nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, Etihad Ervejz, i nacionalna aviokompanija Srbije, Er Srbija već imaju kodšer sporazum za letove između Beograda i Abu Dabija, zajedno nudeći dva dnevna leta između ova dva grada.

Pored Abu Dabija, ovaj kodšer sporazum trenutno pokriva još šest popularnih destinacija iz mreže Etihad Ervejza: Sidnej, Melburn, Brizbejn, Pert, Kuvajt i Sejšele.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić izjavio je da zahvaljujući proširenju saradnje sa Etihad Ervejzom, sada putnicima mogu da ponude premijum usluge i izuzetno laku povezanost između Srbije i Šri Lanke preko Abu Dabija.

"Poboljšanje povezanosti i povećanje mogućnosti za izbor našim putnicima podržava našu strategiju izgradnje vodeće aviokompanije u regionu sa širokom mrežom atraktivnih destinacija“, istakao je Kondić.

Ova kodšer linija će olakšati putovanja između Šri Lanke i Srbije, u potpunom skladu sa Sporazumom o aviouslugama koji su Šri Lanka i Republika Srbija potpisale 10. juna 2014.

Letove na liniji Er Srbije Beograd-Abu Dabi obavlja Erbas A320 sa dve klase, konfigurisan tako da prima 155 putnika, sa osam sedišta u biznis klasi i 147 sedišta u ekonomskoj klasi.

U skladu sa novim bojama aviokompanije i modernim avionom, usluga tokom leta je takođe osvežena novim izborom hrane, uslugom pića tokom leta i poboljšanom ponudom zabavnog sadržaja, što pruža veću mogućnost izbora za putnike koji lete Er Srbijom.

Etihad Ervejz je ponovo uveo letove za Kolombo u januaru 2010. i trenutno obavlja dva leta dnevno između Abu Dabija i prestonice Šri Lanke avionom Erbas A320 sa dve klase.

Polasci iz Beograda za Abu Dabi od 30. jula biće u 13 sati i 23.55 sati, a iz Abu Dabija za Kolombo 21:25 sati i i 13:55 sati.

Kada je reč o dolasku u Srbiju, polazak iz Kolomba za Abu Dabi biće u 04:35 sati i 21:00 sati, a iz Abu Dabija za Beograd u 08:35 sati i 02:50 sati.

Šri Lanka, koja je ranije smatrana izgubljenim rajem, prepuna je prelepih pejzaža, visokih planina, gustih šuma i divljih vodopada, dok se njene zlatne plaže mogu pohvaliti svojim pejzažima kao sa razglednica.

Kolombo, sa oko 650.000 stanovnika, najveći je grad i komercijalni centar Šri Lanke. Ovaj grad je sedište većine korporacija, restorana i zabavnih sadržaja ove države, kao i čuvenih znamenitosti kao što su šetalište Galle Face Green, Viharamahadevi park i Nacionalni muzej.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.