Izvor: Tanjug

Akvapark u Jagodini, koji je prošle godine posetilo 300. 000 turista, zvanično je otvoren 14. juna, ali je odmah sledeći dan, zatvoren zbog kliše.

Neće raditi ni narednog vikenda iako se najavljuje lepše i toplije vreme, izjavio je Tanjugu sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza u čijem je sastavu Akva park Zoran Gligorijević.

U Akvaparku je, na raznim poslovima, anagažovano oko stotinu sezonskih radnika, i ako nema turista, nema kupača, oni nemaju šta da rade i odlučili smo da ne radimo dok se vreme ne stabilizuje, objasnio je Gligorijević.

Za goste u Akvaparku je spremno sedam bazena, jedan je olimpijskih razmera, sistem tobogana od 600 metara, pet restorana sa 1.200 stolica, restoran brze hrane, kafe poslastičarnice, 1.000 ležaljki i sunocobrana. Tu su i tereni za košarku, odbojku, tenis...

Ovog leta preko celog dana na bazenima planirali smo razne priredbe, animacije za posetioce, živu muziku, priredbe sa klovnovima za decu, promocije raznih proizvoda, a u večernjim časovima na platou restorana Akvaparka, svako veče muzički program, dodao je Gligorijević.

Ulaz za odrasle je kao i lane 500 a za decu do 12 godina 300 dinara, cena ležaljki sa suncobranom je 100 dinara a garderobe 30 dinara.

Gligorijević je podsetio da je posebna pogodnost za stanovnike Jagodine kupovina mesečne karte, koja je za odrasle 1.800 a za decu 700 dinara.

Akvapark u Jagodini je površine šest hektara, a za sedam godina od kako je izgrađen, prema kazivanju Gligorijevića, posetilo ga oko 3.000.000 ljudi. Bilo je dana, u julu i avgustu, kada je bilo i preko 10.000 posetilaca.

Akvapark raspolaže sa parkingom za preko 1.000 automobila koji je besplatan, a u neposrednoj blizini je i Muzej voštanih figura, jedini u Srbiji, ZOO vrt, Letnja pozornica na kojoj svakog vikenda (petak, subota i nedelja) gostuju poznata umetnička imena iz oblasti zabavne narodne i operske muzike, pozorišta, folklor, a ulaz je besplatan.

Uz Akvapark je i crkva posvećana Svetoj Petki, karting, Sportski stadion FK Jagodine, a oko 600 metara dalje i Muzej naivne i marginalne umetnosti, Zavičajni muzej sa stalnim postavkama, Galerija i bioskop Kulturnog centra.

U neposrednoj blizini Akvaparka u avgustu će biti otvoren moderan "Vivo" šoping centar, površine 10.000 kvadratnih metara sa više od 30 poznatih brendova.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.