Izvor: B92

Javno preduzeće "Skijališta Srbije" najavilo je da turistička sezona na Kopaniku počinje 5. decembra.

Skijališta su, kako je na konferenciji za novinare u Beogradu kazao vršilac dužnosti direktora tog preduzeća Dejan Ljevnaić, zbog teške ekonomske situacije u zemlji do proleća iduće godine odložila nabavku žičare sa šest sedišta za stazu na Kopaoniku.

Generalni direktor MK Mountain Resorta Nikola Avram kazao je da je ta kompanija ove godine u modernizaciju hotela "Anđela" i konaka na Kopaoniku uložila 1,5 miliona evra.

Avram je dodao da je za 56 odsto povećan broj ranih rezervacija smeštaja na toj planini, zahvaljujići, pre svega, gostima iz Rusije i Rumunije. "Skijališta Srbije" i MK Mountain Resort su danas potpisali ugovor o saradnji sa najboljom skijašicom Srbije Nevenom Ignjatović radi afirmacije skijaškog sporta.

To će Ignjatovićevoj omogućiti adekvatne pripreme za naredna evropska i svetska takmičenja.

"Moji ciljevi su plasman u TOP30 slalom na nekoj od trka Svetskog kupa, kao i dobri nastupi u takmičenju u okviru Evropa kupa", kazala je Ignjatović koja će Srbiju predstavljati i na Olimpijskim igrama (ZOI) u Sočiju.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.