Izvor: Guardian

Autor: {"id":189535,"id_news":735038,"name":"","surname":"Guardian"}

Od geotermalnih bazena na Islandu do plovećeg bazena u Berlinu pa sve do luksuznog bazena na krovu u Barseloni, ovo su najbolji bazeni na svetu koje su odabrali čitaoci lista Guardian.

Hathersage, Velika Britanija

Ovo je pravi mali dragulj. U pitanju je spoljni bazen koji nudi spektakularan pogled na Derbišajer a voda u njemu se greje tako da možete komforno da plivate dok sneg pada na obližnja brda.

Weardale, Velika Britanija

Ovaj bazen neočekivano je skriven među brdima Durama. Temperatura vode u njemu iznosi 26.6 stepeni Celzijusa tako da možete uživati bez obzira na vreme napolju. Ovaj bazen vodi grupa dobrovoljaca i registrovan je kao dobrotvorna ustanova.

Badeschiff ploveći bazen, Nemačka

Ovaj bazen napravljen je kao umetnički projekat u trupu broda i može se videiti u Berlinu. Tokom zime bazen se prekriva i pretvara u spa centar.

Grand Hotel Central, Španija

Ovaj izuzetno šik bazen bez ivica nalazi se na vrhu Grand Hotel Central hotela u Barseloni. Pogled koji se pruža na grad iz njega nešto je što se pamti.

Seljavallalaug geotermlani bazen, Island

Ovaj neverovatan geotermalni bazen napravljen je 1923. godine što ga čini najstarijim na Islandu, a do 1936. bio je i najveći bazen. Sada je delimično ispunjen pepelom nakon erupcije vulkana 2010. godine.

Sea Pont Pavillion, Južnoafrička Republika

Ovo je lokalna institucija u Kejp Taunu. Dok plivate možete da posmatrate ogromne tankere koji su usidreni u blizini.

Opštinski bazen, Argentina

Iako možda nije najveći bazen na svetu, ovaj opštinski bazen u Salti je ogroman. Čitalac koji ga je izabrao tvrdi da mu je trebalo 30 minuta da ga prepliva po dužini koju procenjuje na 250 metara.

Wahiba desert, Oman

U sred pustinje u Omanu nalazi se jedno posebno mesto. U kampu 1000 noći možete da se brčnete u bazen smeštenom u sred pustinje i da uživate u zalasku sunca.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.