Izvor: Tanjug

Predsednik Federalne Avijatičarske administracije (FAA) Rendi Babit ne obavlja više tu dužnost jer je tokom vikenda uhapšen u Ferfaksu zbog vožnje u pijanom stanju.

"Razgovaramo sa pravnicima o Babitovom zaposlenju" navodi se u saopštenju kabineta Babitovog šefa, ministra transporta Reja Lahuda, prenela je agencija AP.

Prvi pilot amerike zaboravio je da obavesti nadređene o svom hapšenju, čime je posebno naneo štetu Lahudu koji je tokom prošlog meseca započeo kampanju protiv vožnje i konzumiranja alkohola.

Na mesto šefa FAA Babit je došao nakon uspešne pilotske karijere koja je trajala preko 25 godina a bio je i predsednik Pilotske asocijacije. Na sadašnju funkciju ga je postavila Obamina administracija.

Tokom prve polovine petogodišnjeg mandata inicirao je niz mera koje su imale za cilj da povećaju bezbednost u regionalnom aviosaobraćaju. Na funkciji ga menja zamenik Majkl Huerta.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.