Izvor: B92

Javno preduzeće „Stara planina“ u Knjaževcu dobiće ove godine iz republičkog budžeta 10 miliona evra za nastavak izgradnje Turističkog centra „Babin zub“.

Izvor: Politika

Novac će, kažu u Knjaževcu, biti upotrebljen za početak izgradnje prvog od više hotela na Jabučkom ravništu i nastavak izgradnje saobraćajnica, kapaciteta za snabdevanje električnom energijom i vodom kao i za izgradnju kanalizacije i uređivanje skijaških staza.

Za dalji tok izgradnje velikog turističkog centra, u koji u narednoj deceniji treba da bude uloženo oko 500 miliona evra, od posebnog je značaja što će početi izgradnja hotelskog kompleksa na Jabučkom ravništu. Iz budžeta Srbije u izgradnju prvog hotela na ovoj atraktivnoj visoravni ove godine biće uloženo 560 miliona dinara, a hotel bi, kako je predviđeno, trebalo da bude otvoren 2012. godine. To će pomoći da se privuku i strani investitori, za intenzivnija ulaganja, koji se do sada, najviše zbog svetske ekonomske krize, nisu odazivali na raspisane tendere.

Državni sekretar za turizam Goran Petković procenjuje da je ulog vlade u Turistički centar na Staroj planini ove godine izuzetno značajan i podsticajan. Ako se nastavi započetim tempom ulaganja, već 2018. godine hotelski kompleks na Jabučkom ravništu mogao bi da ima 5.000 postelja i već bi tada mogla da počnu da se otplaćuju sva dotadašnja ulaganja. Do sada je, u minule tri godine, u izgradnju turističkog centra „Babin zub“, uz pomoć države, uloženo oko 800 miliona dinara

S. Todorović

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.