Pariz iz ugla jednog orla (VIDEO)

Orao belorepan, ugrožena vrsta koja je pre više od 50 godina istrebljivana u Francuskoj, vinuo se u visine sa vrha Ajfelovog tornja i doneo nam neverovatan snimak Pariza iz ptičje perpektive, načinjen Sony HDR -AZ1 Action Mini kamerom.

Izvor: B92

Sreda, 22.10.2014.

11:18

Default images

Preletevši Senu, ovaj „akcioni“ heroj spustio se u zeleni vrt Trokadero. U centralnom delu kvarta Šajo, čija istoimena palata sa širokim krilima od belog kamena obuhvata ovaj vrt, pernatog Parižanina dočekao je trener Žak Olivije Traver, kao i aplauz očarane publike.

Traver je na čelu neprofitne organizacije FREEDOM, koja ima za cilj ponovno naseljavanje orla belorepana u svoje prirodno stanište, u predelu francuskih i švajcarskih Alpa. Ova organizacija nastoji da uz pomoć autentičnog video snimka, potpunije sagleda i razume najbolje načine pripremanja terena za ponovno nastanjivanje orlova. Kao zvanični sponzor organizacije FREEDOM, kompanija Sony daje svoj doprinos očuvanju ove retke vrste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: