Utorak, 12.07.2011.

10:54

Na odmor kada i gde predsednik odluči

U Turkmenistanu zaposleni u državnoj službi i medijima mogu da odu na odmor isključivo kada i gde predsednik države odluči.

Izvor: Tanjug

Default images

Mediji su objavili vest da je predsednik Gurbankuli Berdimuhamedov dao dozvolu svim državnim funkcionerima i zaposlenima u medijima i civilnim organizacijama da idu na odmor od 13. do 22. jula.

"Dozvoljavam svim zaposlenima u ministarstvima i državnim službama, glavnim i odgovornim urednicima novina i časopisa, urednicima radija i televizija kao i zaposlenima u civilnim organizacijama da uzmu odmor od 13. do 22. jula", naveo je u saopštenju turkmenistanski lider.

Osim što ne mogu da odlučuju kada će na odmor, turkmenistanski funkcioneri ne mogu ni da biraju gde će ga provesti, jer i o tome poslednju reč ima njihov predsednik.

"Od 11. jula uveče, biće organizovani specijalni letovi za Turkmenbaši (na Kaspijskom moru) gde ćete moći da se smestite u hotel Arzuv", precizirao je šef države.

Berdimuhamedov, na čelu države od 2006, uspostavio je pravi kult ličnosti. Otišao je tako daleko da je u svoju čast preimenovao čak i mesece i dane u nedelji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: