Moj put

Roterdam, najveća evropska luka

Za Novu godinu se uglavnom trudimo da odemo na jug ako već nismo na skijanju. Ali, ove godine su naletele neke jeftine karte za Holandiju i ja sam ih, naravno, impulsivno kupila. Tek kasnije shvatila sam da će nam tamo biti hladno.

Moj put ponedeljak 16.01. 16:18 Komentara: 7

Šta sve možeš da vidiš u Tunisu za sedam dana

Mnogima je dovoljno da tokom godišnjeg odmora uživaju na plaži, u hotelu, šetnjama. Donekle se to i podrazumeva kada letujete u Tunisu. Ja takav vid turizma ne volim i smatram ga gubljenjem vremena. Ako ste od onih koji vole aktivan odmor, onda vam treba samo malo volje i organizacije da za isto to vreme obiđete čitav Tunis ili u našem slučaju krug od 1400 km. Ne verujete?

Moj put utorak 20.12. 14:42 Komentara: 8

Putovanje u Moskvu

Ima putovanja koja mi se dese slučajno, Moskva je jedno od njih. Imali smo već dva isplanirana puta u naredna tri meseca, a onda su naletele jeftine karte za Moskvu. I šta ću, idemo! Bio je početak aprila, nadali smo se samo da nije mnogo hladno, ali bilo je.

Moj put ponedeljak 12.12. 11:09 Komentara: 5

Lombardija i Komo, utočište za nepopravljive romantike

Zamislite da plovite istorijom. Da se ispred vas prepliću renesansa i 21. vek. Da postoji mesto koje vas uvlači u svoj mir, a koje je, s druge strane, toliko živo i u pokretu da vas savlada umor samo od pomisli na njega. A opet, vraćate mu se i upijate ga kao da ga nikad niste videli, kao da vas nije opilo stotinu puta dosad. Da, pričam vam o jezeru Komo.

Moj put sreda 7.12. 10:45 Komentara: 7

Kavala - prava, iskonska Grčka

Obično sam ja ta koja pravi pripreme za putovanja, volim i nije mi teško. Ali tog proleća nije bilo tako. Na meni je bilo samo da se spakujem i krenem na produženi vikend, sve je već bilo isplanirano i sređeno. Idem da se iznenadim.

Moj put četvrtak 1.12. 12:10 Komentara: 6

Šri Lanka, zemlja nasmejanih ljudi

Rano jutro, avion sleće na pistu, još je mrak. Svetla na aerodromu mi idu u oči, pokušavam da se razbudim dok čekamo u redu. Skrećem pogled i ugledam prelepe stjuardese u tirkiznoplavim i zelenim sarijima. Niske su, sitne, crnomanjaste, s dugom crnom kosom, predivnim širokim osmehom i belim zubima. Dobro došli u Šri Lanku.

Moj put utorak 8.11. 12:01 Komentara: 9
strana 1 od 27 idi na stranu