Japan ukinuo vize građanima Srbije

Od 1. maja 2011. građanima Srbije neće biti potrebne vize za boravak u Japanu u trajanju do 90 dana. Ova promena, kako ističu u Ambasadi Japana, odnosi se samo na građane koji imaju biometrijski pasoš.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.04.2011.

15:56

Default images

„Od 1. maja državljani Republike Srbije koji putuju u Japan radi turizma, poslovnog putovanja, posete rođacima ili poznanicima, ili učešća na sportskim takmičenjima bez posebnog honorara, mogu boraviti u Japanu do 90 dana bez vize", kaže se u saopštenju Ambasade Japana.

Građani koji imaju plavi pasoš, bez obzira da li se radi o kratkom boravku u Japanu do 90 dana i bez plaćenog honorara, i dalje treba da pribave odgovarajuću vizu.

"Povodom prirodne katastrofe koja je pogodila Japan, primili smo mnogobrojne reči podrške, saosećanja i ponude raznih vrsta pomoći. Zahvaljujući vašoj podršci, Japan je sigurnim koracima počeo da se obnavlja. Uvek ćete biti dobrodošli u Japan", piše u saopštenju ambasade Japana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: