MUP potvrdio da je Šljivančanin uhapšen

Izvor: B92

Petak, 13.06.2003.

01:27

Default images

Haški optuženik Veselin Šljivančanin uhapšen je u petak, pola sata posle ponoći u svom stanu u Beogradu, u policijskoj akciji koja je ukupno trajala više od 10 sati.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su na osnovu naloga Okružnog suda u Beogradu, a posle saznanja da se u Beogradu, na adresi Brehtova 1, u svom stanu nalazi Veselin Šljivančanin, krenuli u četvrtak popodne u akciju hapšenja, navodi se u saopštenju policije. Zbog informacija da se u stanu nalaze i članovi porodice Šljivančanin, kao i da je zgrada bila puna stanara, akcija hapšenja izvođena je uz posebne mere opreza. Članovi takozvanog Odbora za odbranu Veselina Šljivančanina, kao i lideri i članovi nekih opozicionih partija, otežavali su akciju. Prisustvo građana, a posebno nedužnih žena i dece dodatno je usporilo rutinsku policijsku intervenciju. U večernjim satima, okupljenim građanima pridužila se i grupa vidno alkoholisanih huligana koja je napadom na pripadnike MUP-a pokušavala da isprovocira incident, ističe se u saopštenju. Posle bacanja suzavca i paljenja više putničkih vozila od demonstranata, policija je intervenisala i potisnula masu, nakon čega su specijalne jedinice Ministarstva ušle u ulaz Brehtove 1.

Nakon razvaljivanja blindiranih vrata i ulaska u stan pripadnici MUP-a izveli su  Šljivančanina iz stana i predali ga nadležnim organima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

9 h

Podeli: