Profiterole

Uživam dok gledam svaku epizodu kulinarskog šoua. Od takmičara mi se najviše dopadaju Ana i Anja, kao i Danko i Džordž. Što se tiče recepata najinteresantniji mi je kolač ,,saksija” koji je spremao sudija Filip. Evo sad nešto što ja volim da spremam.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.05.2014.

18:23

Default images

Potrebni sastojci za testo:

2,5dl vode
100g putera
1 kesica vanilin šećera
malo soli
5 jaja
150g mekog brašna

Fil:

2dl slatke pavlake
10 kašika gustina
10 kašika šećera
7dl mleka
4 jaja
125g putera

Preliv:

1dl vode
100g šečera
150g čokolade
1/2 čašice ruma
par kapi ulja
Priprema:

Staviti da prokuva voda, puter, šećer i so. Kada proključa dodati brašno i mešati još jedan do dva minuta, sve dok ne počne da se odvaja od posude i cvrči. U ohlađeno testo dodati jaja, obavezno jedno po jedno, pa umutiti mikserom, dok se ne dobije kompaktna masa. Napuniti špric i istiskivati na pleh obložen pek papirom male krofnice ne veće od 3 do 4 cm. Peći na 250 stepeni 15minuta, bez otvaranja rerne. Za fil skuvati mleko, odvojiti malo da se lakše razmute jaja i brašno, pa sipati umućena jaja sa šećerom i gustinom. Zatim, dodati iseckan puter na listiće i mešati da se otopi. U hladan fil dodati umućenu slatku pavlaku. Sledi punjenje krofnica. Sipati fil u špric za torte napraviti mali otvor na krofni i napuniti je filom. Preko nafilovanih krofnica sipati preliv od čokolade, koji se pravi na sledeći način.Staviti vodu, šećer i čokoladu da se otopi i sjedini, nakon toga dodati rum i ulje.

Prijatno!

Savet: Bitno je da profiterole budu sitne, male, ne veće od 3-4cm pečene.

Recept je poslala: Ivana Gabrić iz Subotice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: