Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

Zrenjanin se komunalno i infrastrukturno dalje razvija

Grad Zrenjanin potpisaće ugovor za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva, bez elemenata koncesije, za realizaciju projekta finansiranja, izgradnje i održavanja lokalne putne infrastrukture na svojoj teritoriji sa beogradskom firmom "Baumeister", objavila je danas gradska uprava.

Izvor: Beta Zrenjanin
Podeli
Ilustracija/Foto: Roman023_photography / Shutterstock.com
Ilustracija/Foto: Roman023_photography / Shutterstock.com

To će biti urađeno na osnovu današnje skupštinske odluke, a posao će biti realizovan sa članovima zajedničke ponude, preduzećima "Sremput" Ruma i "Vojvodina-Bačkaput" Novi Sad.

Komentarišući ovu odluku, zamenik gradonačelnika Saša Santovac rekao je da je Grad Zrenjanin poslednjih godina ulagao dosta sredstava u obnovu saobraćajnica i putne mreže, ali da i dalje predstoji obiman posao i mnogo aktivnosti u toj oblasti.

"Evidentirali smo 32 ulice u kojima uopšte nema asfalta, u skoro svim mesnim zajednicama, uključujući i naseljena mesta i za to smo izdvojili nekih 8,5 miliona evra, a takođe i iznos od oko 10 miliona evra, namenjen rekonstrukciji puteva", kazao je Santovac.

Kako je naveo, Grad Zrenjanin obavezao se da obezbedi građevinske dozvole, jer je vlasnik putne mreže, dok će izvođač izvesti radove, s jasnim ciljem da se Zrenjanin komunalno i infrastrukturno dalje razvija.

Gradonačelnik Simo Salapura je podsetio da je u toku 2022. godine, iz sredstava gradskog budžeta i eksternih izvora finansiranja, u obnovu i izgradnju putne mreže uloženo rekordnih 1,4 milijarde dinara.

Kroz projekat javno-privatnog partnerstva, kako je objasnio, u roku od samo dve do tri sezone realizovaće se radovi na saobraćajnoj infrastrukturi koji bi se, u dosadašnjim uslovima finansiranja, izvodili u znatno dužem vremenskom periodu.

Istovremeno, aktivnosti na tekućem održavanju saobraćajnica i dalje se odvijati u kontinuitetu, kao i do sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.