Jagodina - Društvo - B92 Lokal

Potomci Lare i Luke predstavljeni javnosti: Tigrići atrakcija za posetioce jagodinskog Zoo vrta

Mužjak i ženka bengalskog tigra, druga generacija iz porodice mačaka koja se razmnožava u jagodinskom Zoološkom vrtu "Tigar", bili su atrakcija ne samo za mališane, već i za odrasle.

Izvor: Novosti Jagodina
Podeli
Foto: Shutterstock/Iryna Kalamurza
Foto: Shutterstock/Iryna Kalamurza

Najnovije vesti iz Jagodine čitajte ovde.

Svi su nestrpljivo čekali da se fotografišu sa njima, a pred ulazom je bio poveći red za kupovinu karata. Tigrići, koji su prošlog vikenda prvi put predstavljeni posetiocima zoo-vrta, potomci su mame Lare i tate Luke, a na svet su došli na Veliki petak.

"Organizovano fotografisanje sa tigrićima svakako je značajno unapredilo posećenost jagodinskom zoološkom vrtu, ali, pošto je Jagodina veoma atraktivna turistička destinacija, posećenost je dobra tokom cele godine. Danas je otvorena i letnja sezona u Akva parku, što doprinosi još većoj posećenosti", ocenila je direktorka Zoološkog vrta "Tigar" u Jagodini Ivana Ristić.

Ona je dodala da tigrići još nisu dobili imena, a posetioci i dalje popunjavaju anketu s predlozima imena. Prema njenom mišljenju, možda bi najbolje bilo da se nazovu Saj i Nataša, kako su se zvali tigrovi iz prvog legla, nastalog u jagodinskom zoo-vrtu, pišu Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.