Evo kako će izgledati podzemna garaža na Vračaru FOTO

Grad Beograd raspisao je tender za izgradnju podzemne garaže u Skerlićevoj ulici na Vračaru.

Izvor: B92

Petak, 01.04.2022.

13:05

Evo kako će izgledati podzemna garaža na Vračaru FOTO
Foto: Beoinfo

Garaža će biti na tri novoa i imaće 348 parking mesta, uključujući i 20 mesta za parkiranje osoba sa invaliditetom na ukupnoj površini od 11.660 metara kvadratnih, prenosi e Kapija.

Otvaranje tendera najavljeno je za 9. maj, posle čega će izabrani izvođač izvesti projektovanje, a za početak sledeće godine i početak radova.

Najavljena je i izgradnja podzemnih garaža ispod Kalenić pijace i Beogradskog dramskog pozorišta, što Vračaru treba da donese više od 1.000 parking mesta.

Planirano je da garaža Skerlićeva ima dva lifta i tri sigurnosna stepeništa. Dimenzije liftova biće prilagođene kretanju osoba sa invaliditetom. Predviđeno je da garaža Skerlićeva ima sve standardne komunalne i protivpožarne instalacije, kao i da zahvaljujući savremenom ventilacionom sistemu životna okolina kao i obližnji spomenici kulture budu zaštićeni od izduvnih gasova, istakli su iz JP "Parking servis".
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: