Vegetarijanac donirao farmu krava prihvatilištu za životinje

Ljubitelj životinja i zakleti vegetarijanac Džej Vajld, koji je u središnjoj Engleskoj nasledio farmu krava od svog oca, doneo je neobičnu odluku da farmu sa 63 krave, koje bi mu donele oko 45.000 funti kada bi ih prodao kao meso, donira - prihvatilištu za životinje.

Izvor: B92

Sreda, 05.07.2017.

11:20

Vegetarijanac donirao farmu krava prihvatilištu za životinje
Foto: Thinkstock

Na taj način je rešio tešku etičku dilemu u koju ga je nasledstvo dovelo, namećući mu pitanje kako da nastavi da vodi porodični biznis koji se kosi sa njegovim principima.

"Naprosto mi se činilo komplikovanim da čuvam te životinje dve ili tri godine i zaista ih dobro upoznam, a posle da ih pošaljem u klanicu. Osećaj bi bio kao da ih izdajem", rekao je Vajld za Bi-Bi-Si.

Vajld veruje da njegove krave imaju emocije i da predosećaju kada će biti ubijene.

Nakon što je donirao krdo, Vajld je rekao da planira da se fokusira na svoju farmu Derbišajer kako bi na njoj uzgajao organsko povrće i žitarice, bez životinja, prenosi Glas Amerike.

Krdo sada boravi u utočištu za životinje Hilsajd u blizini Fretenhama, gde će krave živeti do prirodnog kraja života, poput ljubimaca.

Iako Vajld priznaje da će njegova farma možda biti manje profitabilna, njegova glavna želja bila je da njegove životinje budu srećne.

"Nadam se da će, kada stignu u pribežište, krave istrčati iz kamiona na livadu i pomisliti 'Vau! Eto nas na raspustu'", rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: