Ove svakodnevne stvari su veoma opasne za ljubimce

Veliki broj kućnih ljubimaca završi kod veterinara onda kada pojedu nešto što nije trebalo. Psi su, uglavnom, skloni da žvaću sve što im padne pod njušku. Oni, za razliku od mačaka, vole i slatko, što je veliki problem budući da se veštački zaslađivači danas stavljaju u sve.

Izvor: B92, tportal.hr

Subota, 17.06.2017.

20:18

Ove svakodnevne stvari su veoma opasne za ljubimce

Ovo su stvari koje nipošto ne bi trebalo da dospeju u usta vaših kućnih ljubimaca.

1. Tablete

Brojni lekovi sadrže sastojke koji mogu ozbiljno da ugroze zdravlje ljubimaca. Ozbiljan problem sa tabletama može da bude i njihova veličina, pa se trudite da ih ne ostvljate na nekom mestu koje je dostupno ljubimcu.

2. Baterije

Baterije mogu da budu toliko male, da čak i mačke mogu da ih progutaju. I psi i mačke vole da grizu ono sa čime se igraju, pa u slučaju baterija može da dođe do curenja opasnih hemikalija u usnu šupljinu ljubimca, kao i u jednjak i želudac.

3. Čokolada

Čokolada je otrovna za ljubimce. Vrlo lako može da se desi da je zaboravite na stolu, pa tako postaje lako dostupna životinjama. Uvek je važno obratiti poažnju da do toga ne dođe.

4. Sredstva za pranje i čišćenje

Deterdženti i sredstva za pranje sudova bi trebalo držati zatvorene u romanima i vitrinama, da ne bi došlo do neželjenih posledica. To je naročitno važno ako su u pitanju tablete i kesice.

5. Naftalin

Naftalin je otrovan za pse i mačke i izazva povraćanje, proliv i povećano vršenje nužde. Ukoliko se unese u organizam, može da izazove i opasne grčeve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: