Ovo je najpopularniji pačji tim na svetu

Ideja farmera Mejriona Ovena iz Velsa da svog psa ovčara dresira da vodi patke umesto ovaca pretvorila se u unosan posao i omogućila njegovoj porodici da nastavi da se bavi stočarstvom.

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2015.

13:35

Default images
Foto: Screenshot

Patke iz tima “Quack Pack” u stanju su da savladaju svaki tip prepreke, a zahvaljujući njihovoj veštini, Oven se godišnje pojavljuje na više od 130 različitih festivala, pa čak i na venčanjima.

“Moj otac i deda dobro su se slagali sa ovčarima, a ja sam samo nastavio porodičnu tradiciju. Mnogi ljudi misle da psi umeju da čuvaju samo ovce, ali oni zapravo vole da rade sa bilo kojom vrstom stoke i živine”, kaže Oven.

On je objasnio da dresura ovčara traje oko dve godine, ali i da je svaki pas potpuno drugačiji.

“Rekao bih da je samo jedan u 25 ovčara sposoban za odlazak na ovakve izložbe. Poznajem psa koji dolazi iz porodice svetskih šampiona i sve što želi da radi jeste da se uvalja u ovčiji izmet”, zaključio je Oven.

Pogledajte!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: