Kultura

Sreda, 21.04.2010.

22:21

,Montevideo’ počeo književni život

Knjiga sportskog novinara Vladimira Stankovića ,,Montevideo, Bog te video", predstavljena je 21. aprila u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Default images

Knjiga predstavlja značajan dokument koji svedoči o istorijskom uspehu fudbalske reprezentacije Jugoslavije na prvom svetskom prvenstvu 1930. godine u Urugvaju.

Dokumentarno-literarni prvenac Stankovića nastao je posle dvogodišnjeg istraživanja i poslužio je kao inspiracija za realizaciju istoimenog multimedijalnog projekta koji čine igrani film, televizijska serija, dokumentarni film, monografija, izložba i niz pratećih manifestacija.

,,O velikom uspehu jugoslovenskih fudbalera u Urugvaju pre 80 godina nema mnogo dokumenata i moj dvoipogodišni istraživački rad je bio veoma težak, ali se na kraju isplatio", naveo je Stanković, uz podsećanje da je knjigu koja ima pet poglavlja objavila medijska kompanija ,,Intermedija netvork" u saradnji sa dnevnim listom ,,Blic".

Prema oceni potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije Ivana Ćurkovića, Stanković je ovim izdanjem popunio prazninu u našoj sportskoj publicistici.

,,Knjiga je svojevrstan omaž srpskom i jugoslovenskom fudbalu", zaključio je Ćurković u prisustvu brojnih poklonika ,,najvažnije sporedne stvari na svetu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: