59. Sajam knjiga donosi nova pravila

Beogradski sajam knjiga, 59. po redu, biće održan od 26. oktobra do 2. novembra i pripreme već uveliko traju, saopštio je 9. jula Odbor Beogradskog sajma knjiga.

Kultura

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 09.07.2014.

15:40

Default images

Kako se navodi u saopštenju, uvažavajući složenu ekonomsku situaciju u zemlji Odbor je doneo odluku da cene izlagačkog prostora i ulaznica ostanu iste kao prethodne godine, s tim da popust od 10 posto za plaćanje unapred važi i za uređeni i za neuređeni izlagački prostor.

Kina će, kao specijalni gost Sajma, svoju bogatu kulturu i izdavaštvo predstaviti na 1000 kvadratnih metara izlagačkog prostora, uz učešće značajnog broja vrhunskih kineskih književnika i kulturnih delatnika.

Organizacioni odbor Međunarodnog beogradskog sajma knjiga odredio je dodatne uslove za određivanje mesta izlagačkog prostora izdavača koji će učestvovati na manifestaciji od 26. oktobra do 2. novembra 2014. godine, saopšteno je danas.

Kako je saopšteno, izdavači će dobijati štandove i mesta na sajmu knjiga na osnovu broja objavljenih prvih izdanja, godine osnivanja izdavačke kuće, dobijenih nagrada za izdavački rad i broja prevoda u inostranstvu.

"U želji da se podstakne legalno poslovanje u izdavaštvu, kao delu kreativne industrije, prilikom raspodele prostora u obzir će biti uzeti podaci o godišnjem prometu u prethodnoj godini i o broju stalno zaposlenih", piše u saopštenju.

Uslovi za dodelu štandova su dopunjeni jer je ranijih godina postojala mogućnost za slobodno tumačenje i zloupotrebe utvrđenih kriterijuma koji, po oceni odbora, izuzev određenih nejasnoća, nisu sporni.

Definisani indikatori za raspodelu prostora doprineće značajnijoj i kvalitetnijoj izdavačkoj produkciji, pravilnom vrednovanju tradicije i profesionalizma u izdavaštvu i kulturnom životu Beograda i Srbije, dodaje se u saopštenju.

Cene izlagačkog prostora i ulaznica za posetioce na predstojećem sajmu knjiga neće biti promenjene, a popust od deset odsto za plaćanje unapred važiće i za uređeni i za neuređeni izlagački prostor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: