Egzit: Ne možemo sami!

Osnivači "Egzit festivala" saopštili su da su posvećeni nastavku održavanja festivala jer on predstavlje projekat od izuzetnog značaja za Srbiju i jedan od njenih najpoznatijih brendova, koji nije u mogućnosti da funkcioniše na strogim komercijalnim osnovama.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 08.11.2012.

17:14

Default images

"U Srbiji i regionu, usled niskog standarda mladih, festival nije u mogućnosti da prodaje ulaznice po ekonomskim cenama", nevodi se u saopštenju koje je potpisao marketing menadžer Miloš Ignjatović i u kome se dodaje da je za normalno funkcionisanje festivala neophodna podrška države.

U današnjem razgovoru sa potpredsednikom Vlade Republike Srbije Aleksandrom Vučićem prvi čovek Novog Sada Miloš Vučević. dobio je uveravanja da će i drugi republički organi podržati festival, tako da će Egzit imati podršku i na državnom nivou.

“To ne isključuje kontrolu utroška sredstava, što se ne odnosi samo na Egzit, veća na sva ostala udruženja, odnosno korisnike budžetskih sredstava", poručio je Vučević.

"Grad Novi Sad će nastaviti da finansijski pomaže muzički festival Egzit, ali će insistirati na izveštajima gde su otišla uložena sredstva", rekao je Tanjugu gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema njegovim rečima, visina sredstava biće opredeljena na osnovu programa koji bude predočen od strane organizatora.

"Grad će pomoći koliko bude mogao, ne samo u finansijskom smislu, a sve što bude uloženo u festival biće javno objavljeno", rekao je Vučević, dodajući da su organizatori Egzita prihvatili uslov da prikažu na šta su sredstva uložena.

On je rekao da je u kontaktu sa organizatorima festivala dogovoreno da međusobni odnosi budu teransparentni i javni, jer ni jedna ni druga stana nemaju šta da kriju.

Vučević je rekao da je dobio uveravanje da će i drugi državni organi podržati Egzit, koji je, kako je istakao, jedan od najprepoznatljivijih brendova ne samo Novog Sada već i Srbije.
Publika na Egzitu (Foto: Beta)
Udruženje "Egzit" je u saopštenju naglasilo, da se svaki uložen dinar u festival državi vrati višestruko, što ga čini jednom od najboljih investicija koju Srbija ima.

Osnivači Festivala će u narednom periodu obaviti razgovore sa relevatnim državnim organima oko uspostavljanja javno-privatnog partnerstva u cilju nastavka i povećavanja pozitivnih efekata festivala za Srbiju.

Predstavnici "Egzita" navode da ulaznice za "Sziget festival" u Budimpešti košta 230 evra, dok se cena ulaznice za "Egzit" kreće od 50 do 100 evra, kao i da su budžeti komercijalnih sponzora u Srbiji desetostruko manji nego na Zapadu.

Kako podsećaju iz "Egzita", taj festival svake godine okupi desetine hiljada turista koji po nezavisnim istraživanjima u Novom Sadu i Srbiji potroše više od 15 miliona eura, a procene su da je "Egzitt" na taj način do sada "investirao" u Srbiju više od 100 miliona evra i da će u narednih 10 godina na isti način privući više od 150 miliona eura deviznog priliva srpskom turizmu.

"Egzit" predstavlja jedan od najpozitivnijih brendova Srbije, a CNN, BBC, "Guardian", "Times" i drugi najznajcajniji svetski mediji, redovno proglašavaju "Egzit" jednim od najboljih svetskih muzičkih festivala, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, britanski "Economist", koji je najuticajniji svetski ekonomski magazin, je doprinos "Egzita" i Novaka Ðokovića imidžu Srbije svrstao u kategoriju - neprocenjivo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

20 h

Podeli: