Kultura

Subota, 11.08.2012.

16:40

Guča: Na pomolu prvi skandal

Prošlogodišnji pobednik Dragačevskog sabora Dejan Lazarević iz Požege izjavio je da ga niko nije obavestio da neće svirati na sutrašnjem koncertu Svetlane Ražnatović u Guči, kao što je ranije dogovoreno.

Izvor: Beta

Default images

Lazarević je novinarima u Guči rekao da je o tome da neće svirati sa Svetlanom Ražnatović saznao iz vesti agencije Beta.

"Skoro dva meseca moj orkestar se pripremao i uvežbavao Cecine numere. Otkazao sam sve nastupe, a na 24 sata pred koncert saznajem da neću svirati", rekao je Lazarević, koji je juče izabran za člana Akademije scensko-muzičke umetnosti Srbije.

On je kao veliki propust organizatora ocenio to što ga nisu obavestili i dodao da su mnogi trubači ucenjeni i ne smeju da govore istinu.

Lazarević je najavio da se više u Guči neće takmičiti i da će ubuduće svirati samo narodu i svojim obožavaocima.

Direktor produkcije Sabora Dobrivoje Marinski rekao je da je Svetlana Ražnatović insistirala da je na koncertu u Guči prati Dejan Petrović iz Užica, jer sa njim sarađuje od ranije.

Pored trubača Dejana Lazarevića iz Požege, majstori trube Dejan Petrović iz Užica, Boban Marković iz Vladičinog Hana proglašeni su danas za akademike, saopšteno je u Guči.

Na konferenciji za novinare saborskog odbora Dragačevskog sabora trubača pročitana je odluka Akademije scensko-muzičke umetnosti u Beogradu o njihovom prijemu u članstvo.

U obrazloženju akademije se ističe da su njih trojica dali izuzetan doprinos muzičkoj umetnosti u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: