Sara Čang:Divno je biti u Beogradu!

Korejska violinistkinja Sara Čang nastupiće 25. februara u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, uz pratnju orkestra Beogradske filharmonije, na čelu sa dirigentom Tangom Muhajom.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 24.02.2011.

16:36

Default images

Tridesetogodišnja Čang kazala je da Beograd voli ne samo zbog pozitivnog profesionalnog iskustva, već i zbog njegovih žitelja koje doživljava kao „veoma tople i duhovite“, naklonjene modi, hrani, muzici i zabavi.

„Bila sam u Beogradu nekoliko puta, a ovo je moj drugi nastup sa orkestrom Beogradske filharmonije. Divno je ponovo biti ovde, oni su divan orkestar, odlični muzičari koji vrlo naporno rade“, rekla je Čangova agenciji Beta.

Čang će na beogradskom koncertu izvesti Bruhov Prvi violinski koncert koji je za nju poseban zato što je to delo prvi put izvela sa svega pet i po godina na prijemnom ispitu za prestižni školu Džulijard.

Taj koncert Čang je nedavno snimila i za diskografsku kuću „Emi“, sa kojom će naredne godine obeležiti 20 godina saradnje. „Planiramo poseban CD povodom godišnjice, a pošto sam do sada snimila mnogo ozbiljnih, romantičnih koncerata, nameravamo da za jubilej bude nešto posebno, zabavno i veselo.“

Mlada muzičarka je pozitivno ocenila i saradnju sa šefom-dirigentom Beogradske filharmonije Tangom Muhajom iz Kine, s kojim je već imala priliku da nastupa. Prema Tangovom izboru na programu sutrašnjeg koncerta biće i dva Betovenova dela – uvertira „Leonora 3“ i Sedma simfonija.

Nakon nastupa u Beogradu Čang će tokom vikenda održati majstorske radionice za studente u Nišu i Novom Sadu, a potom se vraća u SAD.

Sara Čang je kao osmogodišnjakinja angažovana za nastupe s Njujorškom filharmonijom i Filadelfijskim orketstrom. Nastupala je sa čuvenim svetskim orkestrima na svim kontinentima, u najpoznatijim koncertnim dvoranama. Imala je čast da kroz Njujork nosi olimpijsku baklju, a časopis „Newsweek“ uvrstio je ovu umetnicu na listu dvadeset žena-lidera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: