Mekelen o "Hobitu": Nisam siguran da je ovo kraj

Britanski glumac Ian Mekelen kaže da nije siguran da li je poslednji Hobit zapravo i "kraj puta" tog serijala, prenosi BBC.

Kultura

Izvor: Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 02.12.2014.

11:58

Default images

Čuveni "čarobnjak Gandalf" izjavio je to na sinoćnoj premijeri filma "Hobit: Bitka pet armija" u Londonu, kojoj su prisustvovali mnogi fanovi serijala. Međutim, njegova izjava samo je još jedna u nizu pretpostavki koje je izvukao iz razgovora sa reditelj Piterom Džeksonom (Gospodar prstenova, Hobit).

“Piter mi je rekao, još 2001, da je to bio kraj, da smo sve završili”, kazao je Gandalf prisećajući se vremena kada je okončano snimanje trilogije “Gospodar prstvenova”. “A evo nas sada ponovo, trinaest godina kasnije. Tako da ne verujem da je ovo nužno kraj putovanja.”

Distributer "Blic film" je prva kompanija koja će publici u Srbiji predstaviti jedan film u tehnologiji "High Frame Rate" (HFR) 3D, što je najnovija stavka u naučnom i umetničkom razvoju filmske umetnosti i trend razvoja industrije u 21. veku. U Srbiji će se "Hobit: Bitka pet armija" HFR 3D prikazivati u bioskopima Cineplexx i Roda od 11. decembra, a biće dostupna još i 3D verzija.

U trećem nastavku filma, odlučujuća bitka u Srednjoj zemlji se vodi ispod planine Erebor. Ona donosi povratak zmaja Šmauga, koga je poznata družina u prethodnom nastavku proterala iz njegovog staništa.

Ljuta i opasnija nego ikada, ova neman će biti stalna pretnja stanovnicima Dugog jezera. Dok će Torin biti opsednut ponovo osvojenim blagom, Gandalfa će brinuti hoće li stanovnici Međuzemlja prepoznati pravu opasnost koja dolazi u liku Saurona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: