Tri ponoćne projekcije na Festu

Ovogodišnji, 43. Fest će, u duhu američke tradicije ponoćnih filmova, organizovati u Sava centru tri ponoćne projekcije filmova iz programa "Granice".

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.02.2015.

21:04

Default images

"Ponoćni film" je postao ustaljeni naziv za ostvarenja izvan mejnstrima, a koja neretko dožive kultni status, kao i za filmove B produkcije. "The Rocky horror picture show", "Evil dead", "Donnie Darko" i "Eraserhead" neki su od naslova koji su slavu stekli na ponoćnim projekcijama.

Sa potencijalom da se uz njih u budućnosti vezuje pridev kultni nalaze se i tri filma sa Festa, najavila je PR služba festivala.

Zemlja koja je iznedrila najviše neobičnih i kultnih filmova svakako je Japan. Među njima je "R 100", novo ostvarenje u režiji Hitošija Macumotoa, poznatog japanskog komičara, a na programu Festa je 1. marta (u 23:59 sati).

Glavni lik Takafumi je običan biznismen sa neobičnim fetišima koji potpisuje ugovor sa misterioznim BDSM klubom specijalizovanim za gerilske akcije javnog ponižavanja. Takafumi je u početku oduševljen, ali ubrzo shvata da aktivnosti kluba počinju da se mešaju sa njegovim privatnim životom, što on nikako ne želi. Međutim, članstvo traje godinu dana i ne može da se prekine.

Kao dominatriks koji preuzima kontrolu nad pasivnim partnerom, ovaj film će vas zakucati u sedište i povesti na ludu i nezaboravnu filmsku avanturu, navodi se u najavi.

Sledi "Samuraj" koji je na programu 6. marta, a reditelj Til Klajnert biće gost Festa.

Junak filma, mladi policajac, zadužen je da štiti svoj izolovani gradić od vukova, ali kada sretne neobičnog, nasilnog Samuraja, u njemu će se probuditi stvari koje bi najradije ostavio duboko u sebi. Uprkos vrlo nasilnim i mračnim scenama, film ima i romantičnu crtu, a ta romansa najbolje bi mogla da se opiše kao Harold i Mod u režiji Džordža Romera.

Novi pogled na žanr vampirskog filma - komedija u stilu pseudo dokumentarca "Šta radimo sakriveni" prikazuje se 7. marta.

Vampiri u ovom filmu ne svetlucaju, niti očaravaju tinejdžerke širom sveta. Oni plaćaju kiriju, svađaju se oko toga ko će da opere sudove i pokušavaju da se spreme za izlazak uz sve poteškoće koje dolaze sa nemanjem odraza u ogledalu. Naravno, oni su u otvorenom konfliktu sa lokalnom bandom vukodlaka.

Od dobrog starog skepstika, preko suptilnih glumačkih grimasa i britke satire, film obiluje urnebesnim komičnim elementima, navodi se u najavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: