Teri Džouns: Monti Pajton je kao dobar brak

Teri Džouns, član grupe Monti Pajton, objavio je u britanskom listu "Gardijan" kolumnu o njihovom ponovnom okupljanju koji u celosti prenosimo.

Kultura

Izvor: Guardian

Subota, 23.11.2013.

09:36

Default images

Brišemo prašinu sa starih scenarija i prerađujemo ih za naš šou u O2, jer ko bi želeo da bude izviždan kao siroti Nil Dajmond, zato što je koristio previše novih stvari?

Još pokušavam da shvatim kako se osećam posle konferencije za novinare na kojoj je objavljeno ponovno okupljanje Monti Pajtona u londonskoj O2 areni.

Naravno, uzbuđen sam što ćemo ponovo biti zajedno – ne dešava se svaki dan da se okupljate posle 30 ili bviše godina, ali pomalo se i brinem. Hoće li sve biti u redu? Hoću li zapamtiti reći? Narvno da ćemo zaraditi mnogo novca od svega toga, ali da O2 ipak nije prevelik zalogaj za naš mali tv šou?

Pitao sam se kako smo tako iznenada postali poznati. Na konferenciji su bili novinari iz Amerike, Španije, Nemačke, Norveške i Australije. Naslovnica lista Sun!

Da ste mi rekli da će Monti Pajton imati sve to kako bi reklamirali svoj povratak, ne bih vam verovao – iako sam imao čast da budem na naslovnici Sun-a osamdesetih, kada sam režirao film Personal Services.

Naslov je bio: PAJTON U SEKS PROVODU. Zapravo, Dejvid Leland, pisac, ubedio je Sintiju Pejn da održi takozvanu seks žurku specijalno za mene, kako bi video šta se dešava u sklopu istraživanja za moj film.

Koliko sam mogao da vidim, „seks žurka“ podrazumevala je da starija gospoda sipaju slatki šeri. Kasnije sam posvedočio na njenom suđenju da sam istraživao (i primetio sam da je to i sudija zapisao) i da nisam video nikakvu razmenu novca iz ruke u ruku. Što je istina. Ona je oslobođena optužbi.

O2 me plaši. Ne! Užasava me!

Prošlog utorka smo čitali scenario. Erik Idl je pripremio nešto što se sastoji uglavnom od starih stvari. Bilo kako bilo, pročitali smo scenario i bili ohrabreni reakcijom.

Iskreno, bili smo iznenađeni što je bilo tako smešno. Smejali su se i načelnici odeljenja. Za sad – sve je u redu.

Džn Klis rekao je kako je bio na koncertu Nila Dajmonda pre nekoliko meseci i kako ga je publika izviždala kada je pokušao da izvede nekoliko novih numera.

To nas, dakle, upozorava da ne eksperimentišemo previše sa novim materijalima.

Malo ćemo osavremeniti scenario i dati mu novi „šmek“, ali to je sve. Zapravo, to će biti skečevi iz tv serije ili filmova.

Zanimljivo je međutim da kada je Džon objavio na Aspenu 1999. da ćemo se ponovo okupiti, Majk Pelin je bio taj koji je osujetio planove. Morao je da putuje.

Erik je pregovarao nekoliko meseci sa klubovima u Las Vegasu i bio je ogorčen zbog toga što je Majk povukao kočnicu.

Međutim, znao je da je Majk želeo da putuje svetom i poštovao je to.

Novinari su u vek želeli da govore o dinamici unutar grupe. Zar nije Džon mrzeo Erika, ili da Erik možda ne mrzi Džona?

Mislim da smo se svi stopili tokom vremena i u dubini duše mislim da se svi iskreno volimo.

Monti Pajton je kao dobar brak – imate svoje čarke i probleme, ali znate da volite tu drugu osobu.

Postoji aura oko Monti Pajtona i ne bežimo od toga da uradimo više od jednog šoua u O2 areni. Međutim, znam da bi Džon želeo da plati svoju alimentaciju, a ja moram da otplatim hipoteku, pa pretpostavljam da će biti malo više pritisaka, da ako šou bude uspešan, sve ponovimo i u Americi.

Znam da je Teri Gilijam prilično nevoljan za tako nešto – on samo želi da snima filmove. A sve što Majk želi je da i dalje putuje svetom.

Međutim, ja se uprkos tome nadam da ćemo nastaviti da izvodimo šou širom sveta. Kao da je to svetu potrebno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: