Kultura

Ponedeljak, 26.08.2013.

09:42

Ipak izdaju Selindžerova dela iz izolacije?

Autori najnovije biografije "Selindžer" tvrde da su razotkrili tajnu onoga što je Džerom Dejvid Selindžer radio poslednjih 50 godina svog života.

Izvor: Guardian

Default images

Serija posthumnih Selindžerovih izdanja planirana je za period posle 2015. godine sudeći po Dejvidu Šildsu i Šejnu Salernu koji su napisali knjigu nazvanu, jednostavno, "Selindžer", koja će biti objavljena 3. septembra.

Salernov dokumentarac o autoru bi trebalo da izađe 6. septembra.

Prema tvrdnjama dvojice autora biografije čuvenog pisca, Dejvida Šildsa i Šejna Salerna, jedna od novih Selindžerovih knjiga fokusirana je na junaka "Lovca u žitu" Holdena Kolfilda i njegovu porodicu, dok se neke bave ratnim godinama Džeroma Dejvida Selindžera i njegovim zanimanjem za istočnjačke religije.

U novim knjigama biće i priča o porodici Glas iz novela "Freni i Zui".

Od početka šezdesetih, kada se povukao iz javnog života spekulisalo se šta je književnik radio u samonametnutnoj izolaciji.
Retko viðena fotografija Selindžera sa Emili Maksvel biæe deo dokumentarca koji izlazi 6. septembra;Foto: Beta/AP
Dobro je poznato da je čuveni autor pisao - sam Selindžer je, u intervjuu Njujork tajmsu 1974. godine, otkrio da svaki dan piše, ali samo za sebe.

Ipak, niko pouzdano ne zna o čemu je Selindžer pisao, a nema ni konkretnih dokaza šta je pisac čuvao u svom šefu u kući u Nju Hempširu.

Salerno a ni Šilds nisu sarađivali sa Selindžerovom udovicom kada su pisali knjigu. Takođe, oni nisu bili preterani poznavaoci Selindžerovog dela. Salerno je holivudski scenarista poznat po filmu "Armagedon" i planiranom nastavku "Avatara".

Selindžerova biografija, koja će brojati 700 strana, sadrži i mnoge retke fotografije i pisma kao i do sada nepoznate detalje o piščevim ratnim godinama i kratkom prvom braku.

Tu je i intervju s Džin Miler s kojom je proslavljeni romanopisac bio dok je bila maloletna. Miler je bila i inspiracija za priču "Za Esme".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: