Kultura

Četvrtak, 08.12.2011.

19:45

Težina lanaca u domaćim bioskopima

Dokumentarac “Težina lanaca” srpsko-kanadskog autora Borisa Malagurskog imaće bioskopsku premijeru 21. decembra u Velikoj sali bioskopa Akademija 28 u Beogradu.

Izvor: PR

Default images

’Težina lanca’ na angažovan i kritički način ispituje stvarnu ulogu koju su SAD, NATO i EU odigrali u tragičnom raspadanju Jugoslavije. U pitanju je intrigantna priča o realnosti i sveukupnosti dešavanja na ovim prostorima; društveno-političkim pitanjima i manipulacijama, o stvarima koje su se mogle pročitati samo između redova, o permanentnom konstruisanju „istine“ i situacija, o snovima i javi jednog utopističkog društva...”, navodi se u saopštenju.

Film sadrži retke arhivske snimke, snimke intervjua sa akademicima, diplomatama, medijskim ličnostima, brojnim američkim zvaničnicima, srpskim, hrvatskim i slovenačkim intelektualcima i novinarima, kao i sa običnim građanima bivših jugoslovenskih republika.

Dokumentarac se do sada našao u zvaničnim selekcijama filmskih festivala širom sveta, kao što su “Raindance” festival (Britanija), Međunarodni festival dokumentarnog filma BELDOCS (Srbija), Internacionalni festival “New Latin American” (Kuba); Festival “Ann Arbor” (SAD), Festival “Moving Images” (Kanada). “Težina lanca” prikazivana je i u brojnim bioskopima širom Australije, SAD i Kanade.

Malagurski za ovo ostvarenje potpisuje režiju, scenario, produkciju i montažu ostvarenja.

Nakon projekcije filma sledi diskusija kojoj će prisustvovati autor filma sa saradnicima

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: