Snimak intervjua sa Lenonom na aukciji

“Snimanje našeg 12. i poslednjeg studijskog albuma "Let It Be" nije bio ništa drugo nego "mučenje" za sve članove”, rekao je Džon Lenon u jednom intervjuu čiji će se snimak naći na aukciji.

Izvor: B92

Petak, 06.09.2013.

18:31

Default images

"Prolazili smo kroz pakao. Često nam se to dešavalo. Mučenje je uvek bilo kada smo radili na nečemu", rekao je Lenon u jednosatnom intervjuu sa radio di džejem i kritičarem "Vilidž vojsa" Hauardom Smitom, prenele su agencije.

Poslednji album čuvene grupe The Beatles, "Let It Be" je sniman 1969. godine, magazin "Roling Stoun" ga je ocenio kao jedan od 500 najboljih albuma svih vremena, a naredne godine kada je izašao bio je propraćen dokumentarcem o njegovom nastajanju sa istim nazivom.

Međutim, Lenon, koji je ubijen 1980. godine u Njujorku, smatrao je da je "Let It Be" "čudan album" koji odražava lošu energiju koja je vladala između njega i njegovih kolega iz benda Pola Makartnija, Džordža Harisona i Ringo Stara.

"Mi ga, zapravo, nismo završili. Nismo to želeli. Pol nas je pritiskao da to uradimo", reko je Lenon.

"To je iskren intervju koji je dao jedan od najpoštovanijih muzičara i aktivista svih vremena", saopšteno je iz RR aukcijske kuće iz Nju Hepmšira.

Snimak je jedan od preko 100 predmeta Bitlsa koji će se naći na onlajn aukciji koja će trajati od 19. do 26. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: