Santigold i DJ Muggs Na EXIT-u

Na ovogodišnjem EXIT festivalu pored već najavljenih izvođača, nastupiće još i Santigold, DJ Muggs, S.P.Y. feat Stamina MC, Danny Byrd + MC Dynamite i Digital Soundboy System.

Izvor: B92

Utorak, 10.05.2011.

10:14

Default images

Santi White, danas poznata kao Santigold, je pored M.I.A. koja takođe nastupa na EXIT-u, postala jedinstvena figura na savremenoj muzičkoj sceni. U muzičkom svetu afirmisala se kao producentkinja albuma “How I Do” muzičarke Res, nakon čega započinje i samostalnu karijeru. Istoimeni debi album iz 2008, kada se još uvek zvala Santogold, lansirao je hit “L.E.S. Artistes”, i uvrstio je u jednog od najzanimljivijih izvođača u poslednjoj deceniji. Spomenuti singl magazin Rolling Stone je proglasio za drugi najbolji singl godine, dok je album pobrao pohvale zbog svog potpuno autentičnog novog zvuka i prijemčivih melodija. Uspeh albuma prvenca otvorio joj je put za saradnju sa nekim od najboljih muzičara današnjice, kao što su Jay-Z, David Byrne, Major Lazer, Beastie Boys i mnogi drugi.

Trenutno Santigold radi na novom albumu koji bi trebalo da izađe ove godine, a najava za album izašla je pre nepunih mesec dana u vidu singla Go, Saradnje sa Karen O iz grupe Yeah Yeah Yeahs.

Pored Santigold na glavnoj bini ljubitelji hip hop i drum’n’bass zvuka će u programu After 2AM imati priliku da vide i svojevrsne pionire tih žanrova, od kojih je nekolicina već nastupala u Srbiji. Nastupiće S.P.Y. feat Stamina MC, Danny Byrd + MC Dynamite, Digital SoundBoy System (Shy FX) i DJ Muggs (Cypres Hill).

Ovogodišnji EXIT festival održava se od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a ulaznice su u prodaji preko sajta www.gigstix.com i u filijalama Erste banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: