Brazil: Ukradene 2 Pikasove grafike

Tri naoružana pljačkaša ukrala su dve grafike Pabla Pikasa i dve slike brazilskih majstora, ukupne vrednosti milion reala (612.000 dolara), iz jednog muzeja u Sao Paolu, javile su svetske agencije.

Izvor: Beta

Petak, 13.06.2008.

13:15

Default images

Reč je o Pikasovim radovima "Minotaur, žene i fontana" (1933) i "Slikar i njegov model" (1963), "Žene na prozoru" (1926) Di Kavalkantija i "Par" (1919) Lasara Segala, saopštio je predstavnik sekretarijata za kulturu u vladi Sao Paola.

U četvrtak oko podneva, trojica muškaraca platila su ulaznice koje koštaju četiri reala (2,45) i uputila se pravo na drugi sprat galerije, ne obraćajujući pažnju na vrednije eksponate, precizirali su predstavnici vlasti.

"To navodi na pomisao da su dobili narudžbinu" za tačno određena dela, naveo je šef odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: