Moja dobra vila

Originalni naslov: La Educacion de las Hadas, 2006.
Režija: Jose Luis Cuerda
Trajanje: 103'
Datum i mesto premijere: Četvrtak 17. maj u 20 i 30 u bioskopu Kosmaj

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.05.2007.

14:48

Default images

Nikolas pronalazi ženu svojih snova, Ingrid, i uz nju dobija malog Raula, sina za kojim je uvek žudeo. Ona radi kao orintolog, on je izumitelj igračaka. Raul ima 8 godina i veoma izražajnu maštu. Porodični sklad i ljubav izmedju njih troje je gotovo savršena sve dok Ingrid iznenada ne odluči da je gotovo i da odlazi!

Zašto? Niko ne razume njene razloge. Nikolas je očajan, a dečak pokušava da shvati iznenadni haos…

A onda se pojavljuje Sezar. Mlada Iračanka i studentkinja francuskog, sa snom da studira na Sorboni, ako ima dovoljno sreće da sakupi novac za školarinu. Sezar i Raul postaju prijatelji. Raul je ubedjen da je ona vila koja može da završi čitavu konfuziju i haos. I naravno ispuni njegove tri želje. Želi da bude 120 cm visok. Želi da se njegovi roditelji konačno razvedu da bi se ponovo zaljubili jedno u drugo. I želi da Nikolas kada se pomiri sa Ingrid, pronadje ženu koja ga voli, u stvari Sezar, ako ona to želi, jer je bolje za očeve da imaju dve žene umesto samo jedne.

Baziran na bestseleru francuza Didier Van Cauwelaert sa prožimajućim ekscentričnim humorom i strastvenom  interpretacijom glavnih likova, ovaj film je savremena bajka o  velikoj ljubavi i ogromnoj moći mašte. Priča  jednog dečaka kome se  život surovo menja, i koji zahvaljujući imaginaciji i snovima vraća osmeh na lice svima koje voli.

Višestruko nagradjivani španski  reditelj, scenarista i producent Jose Luis Cuerda nominovan je za Goya nagradu za najbolji adaptirani scenario, a mlada španska pevačica i glumica Bebe, koja u filmu tumači Sezar osvojila je ovu prestižnu nagradu za muziku u ovom filmu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: