Četvrtak, 08.02.2024.

12:21

Usvojena sramna rezolucija Evropskog parlamenta o Srbiji

Evropski parlament usvojio je sramnu rezoluciju o Srbiji.

Izvor: B92, Tanjug

Usvojena sramna rezolucija Evropskog parlamenta o Srbiji
Foto: Profimedia

Poslanici Evropskog parlamenta u Strazburu glasali su o rezoluciji o lokalnim i parlamentarnim izborima u Srbiji, kojom se traži i međunarodna istraga o glasanju.

Za usvajanje rezolucije protiv Srbije lobirala je srpska opozicija, čiji su predstavnici Marinika Tepić, Pavle Grbović, Radomir Lazović i Nebojša Zelenović boravili u Briselu, gde su na plenarnoj raspravi izneli mnogo neistina o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i o regularnosti izbora koji su u Srbiji održani 17. decembra.

Bezbroj neistina u nacrtu rezolucije

Podsetimo, za usvajanje ove rezolucije lobirala je srpska opozicija, čiji su predstavnici Marinika Tepić, Pavle Grbović, Radomir Lazović i Nebojša Zelenović brže-bolje krenuli put Brisela. U svojoj rezoluciji koju pokušavaju da proguraju izneli su bezbroj, blago rečeno, neistina i iskrivljenih činjenica.

Sa druge strane, u nacrtu se nigde ne pominje skandal koji krši sva pravila normalnog sveta, da Srbima sa KiM nije bilo dozvoljeno da glasaju. Evropski parlament osudio je u rezoluciji "nesrazmernu upotrebu policijske sile prema protestantima radi izborne prevare".

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Podeli: