"Srpska lista se igra sa Kosovom"

Kosovski Pokret za ujedinjenje zatražio je od premijera Ramuša Haradinaja rekonstrukciju vlade ili da raspiše nove izbore.

Izvor: B92

Petak, 11.05.2018.

17:25

Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Do toga bi, kako se navodi, trebalo da dođe nakon što je Srpska lista javno saopštila da se povlači iz vlade.

Ovaj pokret smatra da ovakva situacija ne da se nastavi, jer se, kako smatraju, Srpska lista "igra sa Kosovom".

Kažu da je od početka mandata ove vlade bilo jasno da će poslanici te liste, kako kažu, "iskoristiti i zloupotrebiti" ne samo sve privilegije i nepravde iz Ustava, već i odnos političkih snaga.

“Nakon poznatog slučaja sa (Markom) Đurićem, Srpska lista se javno povukla iz vlade. Sa druge strane, nastavlja svoj rad u vladi. Kada je reč o radu i odlukama, ona bojkotuje, a kada je reč o platama i privilegijama, to koristi", navodi se u saopštenju ovog pokreta.

Navode da je ministar poljoprivrede iz Srpske liste Nenad Rikalo, iako je u ostavci, suspendovao glavnog šefa Agencije za razvoj poljoprivrede Eljhamija Hajdarija.

Pored toga, kažu, ministar za lokalnu samoupravu Ivan Todosijević se juče zvanično sastao sa članovima upravljačkog tima za osnivanje Asocijacije srpskih opštna, pružajući im podršku ministarstva u kojem je u ostavci.

"Pokret za ujedinjenje ističe da je jasno da kada je reč o radu u institucijama i razvoju Kosova, Srpska lista to bojkotuje u korist Srbije, dok kada je reč o platama i privilegijama, to koristi, a to je na štetu Kosova", navodi se u saopštenju, preneo je portal Telegrafi.

Pokret navodi da kosovska vlada nastavlja da drži zatvorene oči.

“Zbunjena brojevima u skupštini i nepravednim rešenjima u Briselu i Beču, vlada je odlučila da ne čini ništa iako je Kosovo ozbiljno povređeno! Kosovo ne sme da ostane talac grupice ljudi koji izjavljuju i deluju protiv zemlje", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: