Predsednica i premijer Hrvatske čestitali Uskrs

Predsednica i premijer Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović i Andrej Plenković, uputili su čestitke vernicima, koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru.

Izvor: B92

Subota, 07.04.2018.

11:24

Predsednica i premijer Hrvatske čestitali Uskrs
Foto: GettyImages

Hrvatska predsednica ističe da tradicionalnim pozdravom "Hristos voskrese!" srdačno čestita najveći hršćanski praznik Uskrs.

"Neka nas duhovna atmosfera Uskrsa podstakne na jačanje vere, širenje zajedništva i milosrđa na dobrobit svih ljudi u našoj domovini kako bi gradili društvo solidarnosti i međusobnog razumevanja",poručila je Grabar-Kitarović.

Plenković je u čestitki naglasio da nas "uskršnja poruka optimizma i nade podstiče da se tokom cele godine zalažemo za jačanje dijaloga i međusobnog razumevanja na dobrobit društva u kojem živimo".

"U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje lično, svim pravoslavnim vernicima želim srećan i blagoslovljen Uskrs! Neka vam najveći hršćanski praznik donose obilje mira, radosti i blagostanja", naveo je Plenković i poželeo pravoslavnim vernicima da predstojeće praznične dane provedu u "sreći i zadovoljstvu, u krugu porodice i najmilijih", prenela je Hina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: